route & kosten bali


Bali is het meest bekende en meest bezochten eiland van Indonesië. Het eiland is populair om haar stranden, tempels en de vriendelijke mensen. Het is rijk in cultuur en een erg kleurrijk eiland. Wij zijn 28 dagen op Bali geweest en hebben onze route inzichtelijk gemaakt middels een kaart waarin we al onze stops hebben weergegeven.


Na het bezoeken van Sumatra en Java, werd Bali onze uitvalsbasis voor het bezoeken van andere eilanden.

 

We zijn gestart in Ubud, komend vanaf Java. Dit is een heerlijke stad door haar rijke cultuur, toegankelijkheid en vele restaurantjes. Na Ubud, zijn we doorgegaan naar het jongere zusje Kuta wat bekend staat om het surfen en feesten. Onze volgende stop was Sanur, waar we een paar prachtige zonsopgangen hebben gezien. Dit is tevens de plek om de ferry naar Nusa Lembongan te nemen, waar we voornamelijk gerelaxt en gesnorkeld hebben. Terug in Sanur, hebben we de bus naar Den Pasar genomen om hier op het vliegtuig te stappen naar Sulawesi


Na een maand Sulawesi, zijn we teruggekeerd naar Den Pasar en doorgegaan naar Kuta. Hier hebben we een scooter gehuurd voor 5 dagen en hebben we o.a. bezoekjes gebracht aan Bedugul, Lovina & Sidemen. Een prachtige trip wat zeker een aanrader is. Terug in Kuta, via Padangbai en Sanur, hebben we onze transfer naar the Gili's in Lombok geregeld.

 

Na Lombok, Flores & Sumbawa, zijn we nog 1 keer teruggekeerd naar Bali om vanaf hier naar Maleisië te vliegen. 


extra kosten

Boot & Bus naar Bali 200.000 Rupiah p.p.

Souvenirs & kleren 1.500.000 Rupiah

Eerste visa verlenging 1.000.000 Rupiah p.p.

Tweede visa verleningen 650.000 Rupiah p.p.


GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal zijn we 28 dagen op Bali geweest. Omdat we Bali gebruikt hebben als uitvalsbasis voor tripjes naar andere eilanden, hebben we hier meer tijd doorgebracht dan normaal nodig zou zijn geweest. One route kan makkelijk in 2,5 week gedaan worden.

 

In onze 28 dagen op Bali, lag onze gemiddelde dagbesteding op 308.227 Rupiah Rupiah wat neerkomt op € 20,51 p.p. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Alleen de bovenstaande extra kosten hebben we niet meegerekend. Verder hebben we wel vaker een taxi moeten nemen of een scooter moeten huren om onze visumverlengingen te regelen of om van en naar het vliegveld te komen.

 

Hoe hebben wij dit dagbudget besteed? We slapen in kamers/bungalows met een eigen badkamer maar niet perse met airco. We wisselen het eten op straat af, met af en toe een restaurantje. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

Hopelijk hebben toekomstige Bali gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to bali


Commentaren: 0