INFO CAMBODJA


VALUTA

De munteenheid van Cambodja is de Riel. Echter kan je hier ook overal met USD betalen, je kan je wisselgeld dan wel in Riel terugkrijgen. 4.000 Riel staat gelijk aan 1 USD. 


BESTE REISTIJD

Mei t/m oktober is moessontijd in Cambodja en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden.

 

De beste reistijd is tussen november en april.

Bron: Columbus ReisplannerVACCINATIES

Voor up to date informatie over vaccinaties, malaria en andere gezondheidsrisico's, check de website van Vaccinaties op Reis.


VISUM

Bij het binnenkomen van Cambodja kan je een visum-on-arrival krijgen. De kosten hier voor bedragen ongeveer 35 USD. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Cambodja.


Via land kan je bij bijna elke grensovergang een visum krijgen, op dezelfde voorwaarden als op een luchthaven. Let wel op voor scams. Geef je paspoort niet af aan iemand om het voor je te regelen, dan betaal je geheid meer en willen ze waarschijnlijk nog meer geld zien voor ze je paspoort teruggeven. Ook wordt er om een stempelfee gevraagd (scam). Deze varieert. Wij moesten 2 USD betalen terwijl de mensen voor ons 1 USD moesten betalen. Daarnaast staan er vlak voor de post waar je je visum moet regelen, mannen die je mee willen nemen voor health check en je hier vervolgens voor willen laten betalen. Dit is nonsens en dus zeker niet verplicht.

 

Je kan je visum ook vooraf regelen. Zorg dat je pasfoto's hebt voor het aanvragen van je visum.


REISDUUR & DAGBUDGET

Ons plan was om 2 weken in Cambodja te blijven en zowaar, dit keer klopte onze planning wel. Ook qua geschat dagbudget zaten we er niet ver naast. Dit stond op 29 USD (=€ 25,-) p.p. p.p inclusief kosten als accommodatie, eten, vervoer en uitstapjes. In realiteit bleken we  247.000 (=€ 25,23) p.p.p.d. nodig te hebben. Dat is welgeteld 23 cent meer dan verwacht.

 

Voor meer info hierover verwijzen we je graag door naar Route & Kosten Cambodja.