INFO INDONESIË


VALUTA

De munteenheid van Indonesië is de Rupiah. Check de wisselkoers op www.wisselkoersen.nl


BESTE REISTIJD
Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden, kies je voor de periode mei t/m september. Echter verschillende de seizoenen door de enorme omvang van het land.

 

Raja Ampat heeft 2 regenseizoenen: november t/m december en juli t/m augustus. Beste reistijd als je ook gaat duiken is januari t/m april en oktober.

West-Papoea is het droogst tussen juni en oktober en voor Sulawesi is de beste reistijd mei t/m oktober.

Bron: Columbus ReisplannerVACCINATIES

Voor up to date informatie over vaccinaties, malaria en andere gezondheidsrisico's, check de website van Vaccinaties op Reis.


VISUM
Het visum verhaal voor Indonesië is een lastige. Sinds kort heb je bij binnenkomst in Indonesië een vrijstelling van visum. Deze is gratis maar niet te verlengen. Daarbij wordt de vrijstelling alleen gegeven aan toeristen die het land binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten. Let op: je moet het land dan ook weer verlaten via één van deze toegangspoorten.


Dit zijn de luchthavens
* Soekarno-Hatta (Jakarta)
* Ngurah Rai (Bali)
* Kuala Namu (Medan)
* Juanda (Surabaya)
* Hang Nadim (Batam)

En de zeehavens
* Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang)

* Batam Center (Batam)

* Sekupang (Batam)

* Tanjung Uban (Riau).

 

Ga je langer dan 30 dagen als toerist naar Indonesië? Dan kan je met een Visa on Arrival Indonesië in (deze kost 35 USD) en deze vervolgens verlengen bij de immigratiekantoren in het land. Dit visum kan je eenmalig verlengen.

 

Of je kan een visit visum aanvragen bij de Indonesische ambassade (zowel in eigen als ander land). Dit visum is 90 dagen geldig. Je mag maximaal 60 dagen in Indonesië verblijven met dit visum. Dit visum is vaker dan 1x te verlengen. Wij hebben dit visum in Georgetown - Maleisië geregeld. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.


REISDUUR & DAGBUDGET
In onze oorspronkelijke planning hadden we 1,5 maand ingebouwd voor Indonesië en een dagbudget van 300.00 Rupiah p.p. (= €25,-) inclusief kosten als accommodatie, eten, vervoer en uitstapjes. De realiteit was iets anders. We zijn in totaal 100 dagen in Indonesië geweest en hebben iets meer uitgegeven dan gepland: 322.919 Rupiah p.p.

 

Voor meer info hierover verwijzen we je graag door naar Route & Kosten Indonesië