kuta


 

Kuta is een erg populaire surfplek onder backpackers en toeristen. Met haar brede strand en goede golven, is het een mooie plek om te leren surfen. Loop gewoon naar het strand en daar heb je keuze genoeg om een surfboard te huren en hier eventueel een leraar bij te regelen. Zonnebedden kan je voor een volle dag huren, of voor 3 uur, maar ding zeker af want de prijzen zijn schandalig hoog.

 

Naast surfen, kan je in Kuta terecht voor eten in alle verschillende prijsklassen en soorten en zijn er genoeg bars om een verfrissend drankje te nuttigen. Ook voor souvenier shoppen zit je hier goed. In de kleine straatjes kun je ongetwijfeld slagen. Sommige mensen ontwijken de drukte liever en gaan naar Canggu of Seminyak, maar ondanks dat het ontzettend toeristisch en druk is, vonden wij Kuta stiekem best leuk.how did we get there

Vanaf Ubud hebben we een bus genomen van Perama Tourist Services naar Kuta. Deze bus vertrekt 6x per dag (om 08.30 uur, 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 18.00 uur) en kost 60.000 Rupiah p.p. Regel je tickets minstens een dag voor vertrek om zeker te zijn van een plekje in de bus.


where to eat

Gong Corner is een fijn restaurant waar het eten goedkoop en erg lekker is. Ze hebben hier zowel Westerse als Indonesische gerechten en heerlijke milkshakes. Je kan Gong Corner vinden in Gang Bedugul op ongeveer 200 meter vanaf de Perama stop. Struinend door de straten tussen Jalan Legian en het strand vind je tevens verschillende restaurantjes en bars variërend van goedkoop tot duur en van Grieks tot Chinees.

 

where to sleep

Als je rondloopt in Kuta kom je veel guesthouses en hotels tegen. Wij zijn terechtgekomen bij Homestay Kempu Taman Ayu. Een goedkope kamer (140.000 Rupiah inclusief ontbijt) nabij Jalan Legian en het strand. Als je hier terechtkomt, zorg wel dat de ventilator in je kamer goed werkt. De onze vernam je amper waardoor het vooral 's nachts onwijs warm werd en we midden in de nacht een koude douche moesten nemen om af te koelen en weer in slaap te kunnen komen.what to do

Ook al is Kuta een beetje het Sodom & Gomorra van Bali, en is het volledig gericht op mensen die willen leren surfen en feesten, is het toch één van die plekken die je moet bezoeken. Spendeer een dag op het strand en kijk naar mensen die leren surfen. Of neem zelf een les. Als je wilt, kan je je nagels laten doen, een ijsje en fruit kopen, een nep-tattoo laten zetten, souveniers kopen zoals sarongs en een pijl en boog én een biertje drinken, zonder je strandbedje of handdoek te verlaten. Als je klaar bent met het strand, kan je naar het Waterbom Waterpark gaan (435.000 Rupiah p.p.). Ook is het leuk om een dagje op een scooter rond te rijden. Zorg wel dat je een Internationaal Rijbewijs hebt. De politie houdt alle toeristen aan om rijbewijzen te checken. Als je geen Internationaal Rijbewijs hebt, kan je ze proberen om te kopen voor 100.000 Rupiah. Gelukkig hebben wij ons Internationale Rijbewijs altijd bij ons en konden we doorrijden zonder dat er echt aandachtig naar gekeken werd.


don't miss a thing


Commentaren: 0