cameron highlands


 

 

Cameron Highlands staan vooral bekend om de theeplantages en aardbeien. Voor wandelaars een prachtig gebied met veel verschillende routes. Wij zijn normaal niet vies van een wandeling maar hier hebben we voor gemak gekozen.

 

Tea Plantation || Cameron Highlands


how did we get there

Vanaf Kuala Lumpur hebben wij een bus genomen die vertrok bij Pudu Central (in de tussentijd is het busstation waarvan de bussen nu vertrekken naar Cameron Highlands verplaatst naar TBS) welke ongeveer 4 uur duurde en waar we 35 Ringgit per persoon voor kwijt waren. Het is een aangename reis over goed geasfalteerde wegen, waarvan het laatste uurtje wel aardig bochtig is. Voor mensen met wagenziekte is het daarom wellicht handig om wat motion sickness pilletjes in te slaan. Wij werden gedropt in het "centrum" van Tanah Rata. Een klein stadje met voornamelijk hotels, guesthouses en cafeetjes, waar verder weinig te doen is. Vanaf hier zijn we naar ons guesthouse gegaan welke binnen 5 minuten loopafstand was.


where to eat

Toen wij in de Tanah Rata waren, was het erg rustig en waren veel restaurantjes gesloten. Echt gezellig uit eten gaan was er niet bij. Eén van de hoogtepunten hier is voor ons was de frikandel speciaal bij Café Jasmine in de hoofdstraat. We waren nog maar net onderweg maar we moesten hem toch proeven. Hij smaakte niet helemaal zoals thuis, maar lekker was hij zeker!

where to sleep

Wij hadden goede verhalen gehoord over de Orchid Lodge waar de eigenaar er een waar eetfestijn van maakt met zijn gasten. Dit klonk goed dus we besloten hier 2 overnachtingen te boeken. Helaas bleek de eigenaar afwezig te zijn en werd zijn lodge gerund door 2 vrijwilligers die de hele dag voor de tv hingen en films keken. De kamer was verder prima met een redelijke douche en er is een keuken waar je zelf kan koken. Varkensvlees is hier echter niet toegestaan.what to do

Ons hostel is gelegen in Tanah Rata en van hier uit zijn we met een half day tour naar Brinchang gegaan. De tour bestond uit een bezoek aan een vlindertuin (heel leuk, bijna alle vlinders zaten stil tegen het dak omdat de zon niet scheen) en het hoogste punt van de Gunung Brinchang (2031 meter hoog) waar je in een roestige uitkijktoren omhoog kon klimmen zodat je zicht had over de Cameron Highlands. Vervolgens door naar het Mossy Forest waar we een korte hike door het mossige regenwoud gemaakt hebben en tijdens de route heen en terug hebben we stops gemaakt om de theeplantages te bewonderen en fotograferen. De tour eindigde bij een theefabriek. Not really our cup of tea! Maar de uitzichten zijn hier werkelijk prachtig!


come with us to cameron highlands


Commentaren: 3
 • #3

  Karen (vrijdag, 19 mei 2017 14:06)


  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

 • #2

  Tripeconomy (maandag, 25 april 2016 08:56)


  hello , mooi artikel en goede foto's met grote view.Have een mooie dag en blijven reizen .

 • #1

  Bergit (vrijdag, 02 oktober 2015 19:11)

  Ik ben weer helemaal op de hoogte, toppie! Mooie foto's!
  Dat wandelende blad!!haha wat apart, weer eens wat anders dan een tak.
  Nasib baik!