kinabatangan river


De machtige Kinabatangan rivier is 560 kilometer lang en is thuis voor een aantal met uitsterven bedreigde diersoorten zoals de pygmy olifant, orang oetans en neusapen. En als je richting de rivier rijdt, snap je waarom deze dieren bedreigd zijn. Zover je kunt kijken zie je (palmboom)plantages en dit maakt ons best verdrietig omdat dit het habitat hoort te zijn van deze dieren.

 

Een bezoek aan de rivier helpt om het overgebleven regenwoud te behouden, want de locals realiseren zich dat ze geld kunnen verdienen aan de bezoekende toeristen. En trip naar de rivier is ook zeker je tijd en geld waard!how did we get there

Nadat we om 11.30 uur opgepikt werden bij ons Guesthouse in Sandakan, hebben we eerst nog medereizigers opgepikt in Sepilok. Vanuit hier was het 150 kilometer naar ons resort, welke zich op 10 kilometer van Sukau bevindt. We kwamen hier rond 15.00 uur aan.


where to eat & sleep

We verbleven in het Borneo Natural Sukau Bilit Resort en waren onder de indruk van wat we kregen voor wat het kost. De kosten voor een 3 dagen-2 nachten tour bedraagt 400 Ringgit p.p. Dit is inclusief een hele fijne bungalow met nog fijnere warme douche, heerlijk eten en snacks en drinken (water, koffie en thee,) 2 ochtend- (1-1,5 uur) en 2 avond (2 uur) boot tripjes. Ze organiseren ook wandelingen naar het dorpje, door het woud en een avond wandeling.

 

Je kan er ook voor kiezen om een tour van 1 of 2 dagen te doen.

** Je vindt ze op www.booking.comwhat to do

Stap gewoon in de boot en houd je ogen wijd open. Er zitten overal neushoornvogels, grote groepen neusapen en makaken, krokodillen, orang oetans, pygmy olifanten, ijsvogels en nog veel meer vogels en insecten. We hebben ze allemaal gezien, behalve de orang oetans, helaas. Maar vooral het zien van de olifanten was toch wel een dingetje. Tijdens de eerste boot trip ’s avonds zagen we een grote groep (ongeveer 22 olifanten) langs de rivier om te eten, spelen en te badderen. Er waren zelfs baby olifantjes bij! Fantastische dieren en zo tof om ze in het wild te zien. We waren hiermee al helemaal in onze nopjes. Maar ook de tweede avond konden we ze weer bewonderen. 2 grote olifanten zwommen de rivier over waarbij je soms alleen nog maar een stukje van de slurf boven water zag uitsteken. 

 

De boot tripjes in de ochtend waren iets minder spectaculair maar nog steeds gaaf. We zagen de apen wakker worden, hun ochtend yoga doen en van boom naar boom springen. Leuk om te zien. Vooral de neusapen zijn cool en deze rare beesten wonen alleen op Borneo. Ze hebben hele vreemde neuzen en een bijnaam die niet echt complimenteus is voor ons Nederlanders. Ze doen ze ook wel Dutch Monkeys. Zou het door de neus komen..?

 

Book deze tour bij www.asiagreentravels.com

+6089-218372


don't miss a thing


come with us to kinabatangan


Commentaren: 1
 • #1

  marietje (maandag, 27 juni 2016 10:18)

  Hele mooie foto's bij een mooi verhaal.
  Wat een reis en wat een ervaringen. Daar kun je een heel leven op teren!!!
  Ga maar mooi verder met genieten.
  IK groet jullie.
  Marietje.