kuala lumpur


Kuala Lumpur, de plek waar ons grote avontuur begon en de stad waar we na 10 maanden rondreizen weer even terugkwamen. Een stad die nooit slaapt en waar je genoeg kunt doen en zien. Je hoeft je hier zeker niet te vervelen!

Shoppen, cultuur, prachtige gebouwen, lekker eten: Kuala Lumpur heeft het allemaal.

Majestic view from our infinity pool @ Regalia Service Apartments || Kuala Lumpur


how did we get there

De eerste keer vlogen we vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur. Een vlucht van ongeveer 12 uur welke best comfortabel was. Tijdens het inchecken vroegen ze ons om bewijs dat we Maleisië weer gingen verlaten in de vorm van een ticket o.i.d. Maar dit hadden we niet. Dit was nu geen probleem maar het was mogelijk dat ze hier naar gingen vragen in Maleisië. Gelukkig was dit niet het geval en konden we probleemloos het land betreden.

 

De tweede keer dat Kuala Lumpur ons pad kruiste, kwamen we vanaf Malakka. Hier hebben we eerst de bus naar de Malakka Sentral Bus Terminal genomen. Deze stopt bij het winkelcentrum, tegenover The Imperial Heritage Hotel bij de MacDonalds. Dit ritje kost slechts 2 Ringgit p.p. Je kan er uiteraard voor kiezen een taxi te nemen, wat ongeveer 25 Ringgit kost. Vanaf de Terminal, vertrekt een bus bijna elk uur naar Kuala Lumpur TBS Bus Terminal (kosten 10 Ringgit p.p. en de laatste vertrekt om 22.00 uur). Vanaf TBS kan je makkelijk de metro nemen naar je bestemming.


where to eat

Wij zijn grote fans van foodcourts en die heb je genoeg in Kuala Lumpur. Het is goedkoop, heerlijk eten en je kan allemaal verschillende dingen proberen. We love it!

 

Vlakbij Grid 9 (zie where to sleep), is een restaurant die beroemd is onder de locals in Kuala Lumpur. Het is een familiebedrijf en ze serveren heerlijk (Indisch) eten. Als je hier wilt lunchen, moet je er vroeg bij zijn. Mensen staan in rijen te wachten voor het eten hier. Als je de deur bij Grid 9 uitloopt, naar links gaat en hier de parkeerplaats oversteekt, vind je dit leuke eetplekje.

 

Jalan Alor staat ook wel bekend als de eet straat. Je vindt hier Thais, Chinees, Maleisisch, Westers. Eigenlijk alles dus. Alle kleine restaurantjes hebben grote terrassen en het is een heerlijk plek om te zitten, mensen te kijken en te genieten van het eten.

 

Af en toe verwennen we onszelf met biefstuk. Vooral Michiel is een echte vleesliefhebber. Dus toen we van het Coliseum hoorden, het oudste Steak House van Maleisië, moesten we hier natuurlijk heen. De sfeer is onwijs leuk. Er is niks veranderd sinds de deuren geopend zijn in 1921 en we vermoeden dat dezelfde ober hier ook nog steeds rondloopt. Raden we de biefstuk hier aan? Niet echt. Maar het is een leuke ervaring om hier te eten, helemaal wanneer ze een slabbetje om je nek knopen.


where to sleep || grid 9

De perfecte plek voor backpackers is Grid 9. Ze zitten ideaal vlakbij Metro station Maharajalela (Groene lijn nr. 8) gesitueerd. De kamers zijn klein maar hebben alles wat je nodig hebt. Het is schoon, de airco werkt goed, de douche is prima en ze hebben een restaurant op de begane grond met een klein menu. De gedeelde ruimte is een prima plek om te chillen en andere mensen te leren kennen. Ze hebben zitzakken waarin je lekker kan relaxen en tv kijken. Je kan een potje poolen of gebruik maken van de computers, dit alles is gratis. De industriële look maakt het helemaal af en de locatie is perfect.

** Je vindt ze op booking.comWHERE TO SLEEP || REGALIA SERVICE APARTMENT

Als je iets meer luxe wilt en lekker wilt kunnen zwemmen na een lange warme dag in de stad, is Regalia the place to be. Deze plek is fantastisch! We hadden hier ons eigen appartement wat ons thuis was voor 2 weken. Na 10 maanden reizen wilden we een plekje waar we ons even konden settelen, om een korte pauze te nemen van het reizen. Eén van de dingen die we het meest missen is (het zelf maken van) Nederlands eten. Daarom waren we erg blij met het keukentje. En hier hebben we ook volop gebruik van gemaakt!

 

Tussendoor moesten we verhuizen naar een ander appartement, i.v.m. andere boekingen. Beide appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Petronas Towers. Maar het beste van Regalia is de infinity pool op de 37e verdieping. We moesten aan ons bezoek uit Hardenberg wel even uitleggen dat dit niet de normale gang van zaken is voor ons backpackers ;)
De prijzen voor de appartementen starten bij € 50,-

 

** Je kan de appartementen vinden op Airbnb. Ben je nog geen lid? Gebruik deze link voor je aanmelding en krijg € 30,- krediet. Na het aanmelden, of als je al lid bent, kan je hier klikken om het appartement in Block A te boeken, wat onze favoriet is. Om het appartement in Block C te bekijken en boeken, klik je op deze link.

View from Block A @ Regalia Service Apartments || Kuala Lumpur
Majestic view from our infinity pool @ Regalia Service Apartments || Kuala Lumpur
View from Block C @ Regalia Service Apartments || Kuala Lumpur


what to do

Er is zo onwijs veel te doen in Kuala Lumpur, je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Onze must sees voor deze stad zijn:

 

#1 Ga naar de Helipad Bar! Je kan hier in je korte broek en op slippers binnen komen tussen 18.00 uur en 21.00 uur. We vonden het uitzicht vanaf hier fantastisch! Gedurende de dag wordt dit platform nog steeds gebruikt door helicopters en na 18.00 uur worden de tafeltjes en stoelen tevoorschijn gehaald en kan je hier genieten, onder het genot van drankje, van een 360 graden uitzicht over Kuala Lumpur.


#2 Als je van attractieparken houdt, moet je naar Berjaya Times Square Shopping Mall. Dit is bizar! Je vind hier een thema park met o.a. een achtbaan, rups, schip over de kop en vele andere leuke attracties op de 5e verdieping. Iets wat je totaal niet verwacht in een winkelcentrum!


#3 Eén van onze favoriete tempels is de Sri Maha Mariamman Hindu Tempel. We zijn hier meerdere malen geweest en het lijkt wel of ze hier altijd een ceremonie houden.

 

#4 Masjid Negara is leuk om te bezoeken als je een moskee van binnen wilt zien. De entree is gratis maar je kan alleen naar binnen buiten de gebedstijden en als je gepast gekleed bent. Ze voorzien je van gepaste kleding, indien nodig, bij de bali voor de moskee. Het is best indrukwekkend om deze enorme moskee van binnen te zien.

Toen we weggingen, werden we aangesproken door een vrouw die vertelde dat ze een moslim gids was, en dat we onder haar begeleiding een gebed bij konden wonen. Dus voor wie dit wil ervaren, hier kan het. Openingstijden voor niet-moslims zijn van 09.00 uur tot 12.00 uur, van 15.00 uur tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 18.30 uur. Op vrijdag is het echter gesloten voor niet-moslims tot 15.00 uur omdat dit gebedsdag is.

 

#5 Kuala Lumpur is beroemd om haar Petronas Towers en een bezoek hieraan mag zeker niet uitblijven. Je kan de torens praktisch overal in de stad wel zien, maar de mooiste plek om ze gratis en van dichtbij te zien, is het KLCC park.

 

#6 Een andere leuke plek om te bezoeken zijn de Batu Caves welke met de metro bereikbaar zijn en op ongeveer 10 minuten afstand van de stad liggen. Pas wel op voor de brutale apen want ze stelen eten, drinken, zonnebrillen. Kortom, alles wat ze te pakken kunnen krijgen.

 

#7 Merdeka Square heeft een 100 meter hoge vlaggenstok met de vlag van Maleisië, wat het symbool is van de onafhankelijkheid van de Britse heerschappij. Rondom dit square, gemarkeerd door een groot, groen grasveld, vind je meerdere mooie gebouwen.

 

#8 Voor vogelliefhebbers, is een bezoekje aan het birdpark een leuke tijdsbesteding. Wij zijn hier helemaal naar toe gelopen (wat best een eind was) om er achter te komen dat de entree 50 Ringgit p.p. was, wat ruim boven ons budget is. Wij zijn zijn dus weer omgedraaid.


don't miss a thing


come with us to kuala lumpur


Commentaren: 2
 • #2

  Evert Mulder (zondag, 11 oktober 2015 20:14)

  Hallo Michiel en Marije,

  Als ik jullie foto's zie waan ik mij ook weer in Maleisie.
  Al die trappen naar de tempel. Onderweg samen met Berus en Hennie een tussenstop, zweten als een gek en ja de handdoekjes die gekocht waren deden hun werk. In Cameron Highlands waren de aardbeien geweldig lekker en spotgoedkoop (goedkoper dan bij de Lidl).
  En die tempels, jullie zullen merken dar sommige tegenvallen andere meevallen en ook hele mooie en bijzondere.
  Dat zullen jullie vooral zien in India.
  Jullie zitten nu in Thailand. Zelf vond ik dat 1 van de minst mooie landen in Azie alhoewel Phuket bijzonder is en dan natuurlijk de Birma spoorlijn en het museum.
  Kortom geniet want dat neemt niemand je af en zelfs oom Evert heeft hele mooie herinneringen aan Maleisie, Borneo, Thailand, India noord met Nepal en India Zuid.
  Ga in ieder geval naar India Zuid met de Backwaters en natuurlijk in Noord naar de Taj Mahal en Varanasi

 • #1

  Sigrid | My Travel Secret (vrijdag, 02 oktober 2015 22:25)

  Ooooh heimwee bij het zien van jullie foto's en het lezen van jullie verhaal. Ik vind KL zo fijn!! Have fun en lekker genieten :-) Groetjes Sigrid