malakka


Malakka is UNESCO heritage sinds 2008. De stad heeft een aantal interessante (Nederlandse) gebouwen en is een lekkere plek om een dag rond te struinen. Het is een leuke tussenstop als je vanuit Singapore naar Kuala Lumpur reist. Het is een kleine stad en daardoor prima te voet of met een fiets te doen.how did we get there

Komend vanaf Singapore hebben we de rechtstreekse bus naar Malakka genomen (Starmart Express) voor 25 Singapore Dollars p.p. We zijn afgezet bij Sentral Busstation welke ongeveer 5 kilometer buiten de stad ligt. Vanaf hier zijn we met bus 17 naar het centrum gegaan waar de bus o.a. stopt bij het Stadthuys vlakbij Jonker Street.


where to eat

Tijdens ons verblijf in het Vrest hotel, hebben we zalige ontbijtjes genuttigd bij Handmade Bakery Cafe. Een kleine bakkerij waar ze allemaal verschillende soorten brood en zelfs pizza hebben. Vooral de glazen, in vorm van gloeilampen vonden we erg gaaf. En het eten was erg lekker!

 

Voor een vitamine boost, hoef je alleen maar de straat over te steken bij Vrest en je heb toegang tot de lekkerste smoothies bij de Fresh and Fruity Juice Shop. En er zit een prima foodcourt en andere restaurantjes in de omgeving.


In de stad zelf, is het leuk om je een weg door Jonker Street te eten. 's Avonds staan hier veel kraampjes met allemaal verschillende lekkernijen voor kleine prijsjes. Aan het einde van de straat, zaten wij bomvol. Ergens in het midden van de straat staat een erg vriendelijke, praatgrage, man die heerlijke en goedkope fruitsapjes verkoopt.

 

Wanneer je overnacht in The Straits Hotel & Suites, hoef je de deur niet uit als je dit niet wilt. Vooral het ontbijt is hier zalig! We hebben nog nooit zoveel keuze gehad tijdens een ontbijt buffet. En je kunt zoveel eten als je wilt, wat je ook zeker wilt doen!


where to sleep || vrest hotel

Onze eerste 2 nachten in Malakka, verbleven we in het Vrest Hotel. Een leuk en nieuw hotel. Het ziet er allemaal schoon en fris uit, de lobby geeft je een welkom gevoel en de kamers zijn prima. Het is niet de makkelijkste plek om te verblijven als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Maar, het is slechts 10 minuutjes lopen naar het centrum en je kan hier ook fietsen huren. Een leuke manier om de stad te verkennen en een fiets huren bij het hotel is stukken goedkoper dan in de stad.

** Je vindt ze op booking.com

Vrest Hotel || Malakka
Decoration at Vrest Hotel || Malakka
Room at Vrest Hotel || Malakka
Mural at Vrest Hotel || Malakka


where to sleep || the straits hotel & suites

Doorat we al twee dagen rondgesjouwd hadden in de hitte van Malakka, was ons verblijf bij The Straits Hotel & Suites waanzinnig. Het voelde een beetje alsof we weer een huisje hadden. Onze 'kamer' bestond uit een woonkamer, slaapkamer en badkamer met bad. Het was enorm! Maar het mooiste aan dit hotel, is de infititypool op het dak. Niet alleen heerlijk om af te koelen na een warme dag in de stad, maar het uitzicht is ook prachtig. Vooral 's avonds. En je hoeft je hier zeker niet te vervelen met een sportschooltje en sauna. Zalige plek! 
**  Je vindt ze op booking.com 

Infinity Pool The Straits and Suites || Malakka
Rooms at The Straits and Suites || Malakka
Infinity Pool The Straits and Suites || Malakka


what to do

Verken de stad lopend en probeer niet omvergereden te worden door één van de vele rare riksja's. Hoewel, dit is waarschijnlijk niet eens mogelijk wat je hoort ze al van verre aankomen door de luide muziek. Elke riksja heeft een thema zoals Frozen, Hello Kitty, Minions en vele andere. Ze steken zeker veel tijd en moeite in de aankleding en we hebben er vooral veel bij het Stadhuys zien staan. Het ziet er nogal raar uit, maar dit is waar Malakka om bekend staat.

 

Al rondlopend is het leuk om de muurschilderingen aan de waterkant te bekijken, erg kleurrijk! En er zitten onwijs veel shoppingmalls hier, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je geld niet kwijt kunt. Ook wij hebben hier wat nieuwe kleren gekocht, het was hard nodig.

 

Een andere mooie plek is de floating mosque: Masjid Selat Malakka. Hier naar toe lopend, realiseerden we ons dat als we hier over 10 jaar terug komen, we het niet zullen herkennen. Ze zijn overal aan het bouwen en wat we op de afbeeldingen gezien hebben, gaat dit een onwijs mooie plek worden! De moskee zelf is ook erg mooi, vooral als het donker wordt. De doen de lichten dan aan waardoor de muren een groene gloed krijgen.


don't miss a thing


come with us to malakka


Commentaren: 0