pangkor island


De naam Pangkor Island betekend mooi island en dat dekt de lading ook wel. Het is een klein eiland met een paar kleine dorpjes verspreid rondom, maar de beste plek om te verblijven is het dorpje Teluk Nipah. Er zijn wat prachtige, witte stranden en mensen verdienen de kost met vissen, wat je zult begrijpen zodra je op het eiland bent. De seafood is onwijs lekker en goedkoop.how did we get there

Vanaf Kuala Lumpur zijn we met de LRT naar de BTS/TBS Terminal vertrokken om 11.00 uur. Vanaf hier vertrekken meerdere bussen naar Lumut, wat 220 kilometer verderop ligt. Dit tripje kost 27 Ringgit p.p. Onze bus vertrok om 12.30 uur en we waren om 18.00 uur in Lumut. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de ferry van waar elke 45 minuten een boot vertrekt. Onze ging om 18.20 uur (kosten 10 Ringgit p.p. voor een retourtje) en we werden bij Pangkor City gedropt, wat de tweede stop is. Vanaf hier was het nog 6 kilometer naar Teluk Nipah wat we overwonnen hebben met een roze taxi voor het mooie prijsje van 15 Ringgit. Verwelkomd door 3 neushoornvogels, voelden we ons meteen welkom bij Joe Fisherman Inn.


where to eat

Zoals gezegd, is de seafood op het eiland onwijs goed. Er zitten een paar restaurantjes die ook Westers eten serveren, maar als je het eiland een beetje wilt kennen en begrijpen moet je dit gewoon overslaan. Er zitten wat kleine restaurantjes langs de straat in Teluk Nipah waar je een keuze kan maken uit de vangst van de dag, de goedkope dagprijs betalen en genieten van je verse, gegrilde tonijn, stingray of queenfish. Wij hebben hier onze eerste stingray gegeten maar zijn geen fan. We houden toch meer van grote, dikke, sappige vissen!

where to sleep

Wij hebben onze nachten doorgebracht bij Joe Fisherman Inn. Dit boutique hotel heeft haar deuren 10 maanden geleden geopend en zijn constant bezig met verbetering. Ze hebben een prachtig zwembad (het grootste op Pangkor Island) welke volledig aansluit bij hun organische concept dus ze gebruiken geen chloor. De kamers zijn allemaal van hout gemaakt, wat een knus gevoel geeft. Ze zijn schoon, de bedden zijn zalig (het is niet makkelijk om 's ochtends op te staan) en de douches zijn fijn. Een simpel ontbijt is inbegrepen en ze kunnen voor grotere groepen barbecues organiseren. De kamerprijzen variëren op week- en weekenddagen en in laag- en hoogseizoen.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Omdat het een klein eiland is, en er eigenlijk weinig te beleven valt, waren 2 nachten hier voldoende voor ons. Maar wil je graag een beetje chillen op het strand en lekker bakken, wil je hier waarschijnlijk wel wat langer blijven.

 

We hebben een brommer gehuurd voor 40 Ringgit om een rondje eiland te doen. Dit is makkelijk te doen in 1á 2 uurtjes, maar het is wel de moeite waard. We zijn bij een paar tempels gestopt welke niet echt op tempels leken door de bijzondere beelden van o.a. Donald Duck, Flamingo's en andere Disney gerelateerde figuren. Verwacht ook niet teveel van het Dutch Fort. Een fort klinkt als iets groots, maar het is eigenlijk best klein. Ze hebben het opnieuw opgebouwd met de originele bakstenen and het is leuk om te zien, maar niet heel bijzonder. We hebben echter wel genoten van ons rondje eiland, ondanks de weinige bezienswaardigheden, omdat je wel echt een eilandgevoel krijgt en je kan stoppen bij de verschillende stranden. Onze favoriet was Coral Bay, op slechts 500 meter van Teluk Nipah. Dit is een mooi uitgestrekt, wit strand met helder blauw water.

 

Eén van de dingen die we erg bijzonder vonden aan Pangkor Island, zijn de neushoornvogels die je overal ziet vliegen. Het heeft ons maanden gekost om een mooie foto van deze vogels te krijgen in Indonesië, en nu kwamen ze gewoon naast je zitten terwijl je zit te ontbijten. Onwijs mooie vogels! Als je wilt kan je ze ook voeren. Elke avond, om 18.30 uur, zitten er zo'n 30-40 neushoornvogels te wachten bij Sunset View Chalet op hun bananen snack. Je krijgt een bakje met stukjes banaan, klemt een stukje tussen 2 vingers en houd je hand zo hoog mogelijk boven je hoofd. De vogels komen vervolgens aanvliegen en pikken dit stukje tussen je vingers vandaan. Best wel gaaf.

 


don't miss a thing


come with us to pangkor


Commentaren: 0