perhentian islands


De Perhentian Islands zijn 2 eilanden genaamd Pulau Perhentian Kecil (het kleine eiland) en Pulau Perhentian Besar (het grote eiland). Perhentian betekent 'plek om te stoppen' in het Maleisisch dus dat moet je hier dan ook maar doen, stoppen en genieten.

 

Kecil is populair onder backpackers en feestvierders. Van Besar wordt gezegd dat dit het rustige eiland is en meer geschikt voor stelletjes. Wij hebben ze allebei maar eens bekeken.

 how did we get there

In Taman Negara hebben we bij één van de toeristenbureautjes een busticket (90 Ringgit p.p.) en open retour ticket voor de boot (70 Ringgit p.p.) naar Perhentian Islands geregeld. We moesten om 08.00 uur klaarstaan bij het busstation vanwaar we naar Jerantut gebracht werden. Hier is het handig om wat eten te halen voor in de bus en te pinnen voor je verder reist. Rond lunchtijd stopte de bus bij Gua Mansun waar we binnen sneltreinvaart eten naar binnen moesten werken om bij het instappen van de bus te ontdekken dat we blijkbaar van bus verandert waren en onze bagage en andere zooi moesten overpakken. De communicatie verloopt niet altijd vlekkeloos.. Eenmaal aangekomen bij de haven van Kuala Besut, tegen 17.00 uur, konden we op de boot stappen naar de Perhentian Islands. Ze zetten je op je strand naar keuze af, dus zorg dat je van tevoren weet waar je heen wilt. Zorg ook dat je genoeg cash bij je hebt, want op het eiland zijn geen pinautomaten.

 

Na 2 dagen zijn we van Kecil naar Besar gegaan. Een watertaxi kostte ons 20 Ringgit p.p.


where to eat

KECIL

Er zijn genoeg restaurantjes te vinden voor een lekker maaltje tegen een goede prijs. Wij vinden het fijn om met onze voetjes in het zand te zitten tijdens het eten en dat hebben we gedaan. We verbleven aan Coral Bay en hier kan je krijgen wat je wilt: Westers, Indisch, Maleisisch en Thais. We weten de namen van de restaurantjes niet meer, maar loop gewoon langs het strand en zoek een leuk plekje uit.

BESAR

We zijn hier niet veel verder gekomen dan het 'resort' waar we verbleven. We vonden de mensen hier erg vriendelijk en het eten was lekker, dus hier vulden we onze magen 3 keer per dag. Vooral de milkshakes zijn hier erg lekker, versierd met spikkels en snoepjes. Op Flora Bay zitten verschillende restaurantjes waar je verse vis kunt eten en als je een biertje wilt, moet je bij B'first zijn.where to sleep

KECIL
Het was nogal een gedoe om een slaapplekje op Kecil te vinden. We kwamen hier laat aan, en veel plekken waren volgeboekt. We zijn gedropt op Long Beach maar bij aankomst leek ons dit toch niet wat, dus we zijn overgestoken naar Coral Bay.

 

Onderweg spraken we de eigenaar van een paar bungalows en hij vertelde dat hij plek had en dat zijn bungalows/kamers 50 Ringgit kostten. Dit klonk goed dus we besloten door te lopen, en als we onderweg niks zouden vinden, konden we daar terecht aangezien het echt aan het einde zat. Het pad was nogal een hindernisbaan met omgevallen bomen waar we onderdoor en overheen moesten klimmen, wat zeker geen makkie was met onze backpacks. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, is de enige reden dat we gebleven zijn dat het donker werd. In de 'bungalows' stond een eenpersoonsbed en lag een matras op de grond en daarmee was hij vol. We gaan niet eens verder met beschrijven, het was gewoon echt niks. Dus onze tip voor als je naar Kecil gaat in de drukke periode, probeer om echt iets vooraf te boeken of zorg dat je 's ochtends op tijd aan komt. Het schijnt dat het buiten het 'hoogseizoen' om geen probleem is om ter plekke iets te vinden.

BESAR

Na Kecil waren we snel tevreden maar ons plekje op Flora Beach was echt top. Toen we aankwamen keken we even rond, zagen we Fauna Beach Chalet, hebben we gevraagd of ze plek hadden en toen ze ons onze bungalow wezen direct aan het strand voor slechts 80 Ringgit, waren we de koning te rijk. Fantastisch. De bungalow is basic maar heeft 24 uur elektriciteit, een fijne douche, prima bed en ligt zoals gezegd direct aan het strand. De mensen waren vriendelijk, ze konden ons helpen met vervoer naar onze volgende bestemming, wat wil je nog meer?what to do

Kecil is populair onder backpackers en vooral op Long Beach hoef je je met name 's avonds niet te vervelen als je houdt van vuurshows en luide muziek. De andere kant, Coral Bay waar wij verbleven, is een stukje rustiger. We zijn overdag niet op Long Beach geweest, maar we vonden het strand van Coral Bay niet fantastisch. We hebben een stukje gelopen om bij Rainforest Beach uit te komen, en dat is zeker een aanrader! Je kan hier ook een watertaxi naar één van de afgelegen strandjes nemen.

 

Omdat we niet echt onder de indruk waren van Kecil, zijn we na 2 dagen doorgegaan naar Besar met de watertaxi. Goede keuze! Hier hebben we onze tijd verdeeld tussen chillen op het strand, afkoelen in het water, genieten van milkshakes, een poging doen tot volleyballen, in de hangmat genieten van het uitzicht, de eekhoorntjes voeren en lekker relaxen en niks doen. Het was onze kleine vakantie tijdens het reizen.


don't miss a thing


come with us to perhentian islands


Commentaren: 0