tioman island


Volgens de lokale legende, is Tioman Island de laatste rustplaats van een mythische draken prinses. Naast dit sprookje, is het eiland vooral bekend om haar onwijs mooie stranden en blauwe wateren. Het kristalheldere, turquoise water zorgt voor fantastische zichtbaarheid onder water wat Tioman Island een paradijs voor duikers maakt. Het eiland is ook wel bekend door het programma Expeditie Robinson.how did we get there

Vanaf Kuala Lumpur hebben we 's avonds om 23.00 uur de bus genomen vanaf TBS Bus Termimal naar Mersing (38 Ringgit p.p.) Het is verstandig om deze bus vooraf te boeken want je wilt hier niet staan en te horen krijgen dat hij al volgeboekt is. Neem ook je paspoort mee, want deze heeft men nodig voor de boeking. Deze busreis duurde ongeveer 6 uur dus we waren al mooi op tijd in Mersing. Vanaf de busterminal naar de haven is het ongeveer 10 minuten lopen. De ferry vertrekt normaal gesproken om 06.30 uur. Normaal gesproken.. De ochtend had het bedrijf (er is er maar één die deze oversteek maakt) besloten om niet te gaan dus we moesten wachten tot 10.00 uur. 

 

Een open retour ticket kost 70 Ringgit p.p. en het duurt ongeveer 2 uur voordat je op Tioman Island bent. Hier zijn we opgepikt door het bootje van het Tunamaya Beach & Spa Resort. En dit zelfde bootje heeft ons een paar dagen later naar Air Batang gebracht.


where to eat

Het eten in het restaurant van het Tunamaya Beach & Spa Resort is erg goed en betaalbaar. Je kan je buikje 's ochtends al mooi rond eten bij het ontbijt buffet. We waren hier vooral erg blij met de yoghurt en muesli. Dit is nogal moeilijk te vinden in Maleisië.

 

Op Air Batang (ook bekend als ABC) vind je meerdere kleine restaurantjes langs aan de strandkant. Ons favoriete stekje was de Sunset Corner waar je pizza, knoflookbrood of salades kunt bestellen en dit kunt opsmikkelen terwijl je met je voetjes in het zand zit. Dat is hoe een paar dagen strand besteed moeten worden!where to sleep || tunamaya beach & spa resort

Het Tunamaya Beach & Spa Resort is een heerlijke plek om te vertoeven als je wilt relaxen en wilt genieten van de zon. Ze hebben verschillende bungalows die of uitzicht hebben op het groen, of op het prachtige blauw. Wij hadden geluk en keken uit op het blauw. En niet alleen het uitzicht was prachtig. De bungalows hebben alles wat je nodig hebt. Ze zijn ruim, het bed is zalig en groot genoeg dus onze voetjes staken niet uit en we voelden ons filmsterren met onze witte badjassen en bijpassende pantoffels. 

 ** Je vindt ze op booking.comwhere to sleep || Mokthar's place

We hadden niks geboekt voor we naar Air Batang (ABC) gingen en zijn bij aankomst op zoek gegaan. Met de jetty in je rug, vind je links de wat betere bungalows. Als je naar rechts gaat, wat wij gedaan hebben, vind je veel goedkope plekjes om te verblijven die backpacker budget proof zijn. De bungalows zijn simpel en cheap en hebben alles wat je nodig hebt. Wij verbleven bij Mokthar's Place en betaalden 60 Ringgit voor een bungalow met eigen badkamer en fan.what to do

Wat kan je doen op een tropisch eiland met witte stranden, blauw water en palmbomen? Wat dacht je van lekker bakken, lekker snorkelen of afkoelen in het blauwe water en genieten van de relaxte sfeer..? Dat is wat wij gedaan hebben. Als je niet van deze 'activiteiten' houdt, kan je Tioman Island beter vermijden. Houd je hier wel van, dan een paar tips:

  

WHEN STAYING AT THE TUNAMAYA BEACH & SPA RESORT

We zijn onze dag begonnen met snorkelen bij het housereef. Als je geluk hebt, zoals wij, spot je hier wat schildpadden, mooie kleurrijke vissen en een baby Black Tip Reefshark. Mooi begin van de dag. Er is hier ook een duikcentrum en het duiken schijnt hier mooi te zijn. Wij hebben dit echter overgeslagen. Na het snorkelen, was het tijd om het zoute water af te spoelen en een duik te nemen in de infinity pool. Een prachtige plekje om af te koelen van de warme zon en om de bootjes voorbij te zien waren. We hebben hier dan ook best wat uurtjes doorgebracht.

 

Nadat we klaar waren met chillen, was het tijd voor iets meer actie. We hebben ons luie zweet losgekregen tijdens een korte jungle trekking die in het midden van het resort start. Het was een relatief makkelijke 'wandeling' omhoog en eenmaal aangekomen op de top, werden we beloond met een prachtig uitzicht over het witte strand, blauwe water en de jetties. Na dit harde werken, was het weer tijd om te ontspannen. We zijn op de ligbedjes op het strand gaan liggen en hebben niks meer gedaan.

 

WHEN STAYING AT AIR BATANG

Geniet van het strand en het water, maar pas op voor zandvlooien. Wij zijn redelijk te grazen genomen dus onze voornaamste activiteit was het proberen te negeren van de jeuk, of te krabben tot de huid los kwam. Dit klinkt nou niet heel aantrekkelijk maar ABC is ook zeker wel de moeite waard want ook hier is het strand prachtig! Nadat we klaar waren op het strand, hebben we een wandeling naar Tekek town gemaakt. Niet dat dit zo speciaal is, maar als je even iets anders wilt dan strand, is dit een leuke afleiding. Op de terugweg, op ongeveer 10 minuutjes van Mokthar's Place, vind je het Marine Park. Dit is een artificial reef en je vind hier veel kleurrijke vissen en andere snorkelaars. Een leuk plekje om te gaan snorkelen.


don't miss a thing


come with us to tioman island


Commentaren: 0