route & kosten myanmar


Myanmar was één van die landen waarbij we geen idee hadden wat we konden verwacht. De grenzen zijn sinds een paar jaar opengesteld voor toeristen en daardoor voelt het land nog vrij authentiek. We hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


 

 

We zijn vanaf Bangkok naar Yangon gevlogen, waar ons Myanmar avontuur kon beginnen. Yangon is druk, stoffig en we hadden een paar uur nodig om te wennen aan deze stad, maar hebben genoten van onze dagen hier. Na Yangon, zijn we doorgereisd naar Kin Pun, waar we de Golden Rock bezocht hebben. Dit is één van de meest heilige plekken in Myanmar, maar was een teleurstelling voor ons. Wij vonden het niet heel bijzonder.

 

Volgende stop: Mawlamyine, wat verrassend mooi was. We hebben hier een scooter gehuurd en de prachtige omgeving verkend. Vanaf hier, zijn we met de boot naar Hpa-An gegaan, een mooie trip. In Hpa-An, hebben we wederom een scooter gehuurd en genoten van de prachtige omgeving. 

 

Vanaf Hpa-An, hebben we de nachtbus naar Kalaw genomen, wat het startpunt was voor onze trekking naar Inle Lake. Deze trekking is erg populair, en dat heeft een reden. De omgeving is, wederom, prachtig en was elke blaar waard. We hebben na de trekking een paar dagen rondhangen bij Inle Lake en weer een boottrip gemaakt waarbij we o.a. de lokale markt bezocht hebben en de prachtige vissers aanschouwd hebben. We zijn vervolgens doorgereisd naar Bagan met de nachtbus.


Bagan is beroemd om haar tempels en zeker het bezoeken waard. We hebben een paar zonsopgangen en zonsondergangen bewonderd vanaf de tempels en rondgereden op een e-bike. Erg leuk. De volgende halte was Mandalay, waar we een paar hoogtepunten en een paar minder bekende plekken bezocht hebben, voor we naar Pyin Oo Lwin zijn vertrokken. Dit was het startpunt voor een waanzinnig mooie treinrit naar Hsipaw. We zijn over de Gokteik Viaduct gegaan welke erg hoog en indrukwekkend is. Na een paar dagen in Hsipaw, zijn we weer op de trein gestapt welke ons terug heeft gebracht naar Mandalay. Vanaf hier zijn we teruggevlogen naar Bangkok.


extra kosten

E-visum Myanmar € 45,13 p.p.


GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal hebben we 24 dagen van de 28 dagen die we met ons visum mochten, doorgebracht in Myanmar. We hebben niet heel snel gereisd en hadden overal genoeg tijd om de dingen te doen die we wilden doen. Je kan onze route makkelijk in 3 weken, misschien zelfs in 2,5 wee doen. Helemaal als je Kin Pun overslaat.

 

In de 24 dagen in Myanmar, hebben we gemiddeld 32.557 Kyat (= € 22,84) p.p. uitgegeven. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Dit is ook inclusief de entreegelden voor Bagan en Inle Lake en de kosten van de trekking van Kalaw naar Inle Lake. Hoe hebben wij dit dagbudget verder besteed? We hebben een paar keer in redelijk slechte hostels geslapen en vaak kamers genomen met gedeelde badkamer. We wisselen het eten op straat af, met af en toe een restaurantje. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

Hopelijk hebben toekomstige Myanmar gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to myanmar


Commentaren: 2
  • #2

    Radek O (maandag, 07 november 2016 01:22)

    Goed bezig jongens. Wij nemen jullie advies mee op onze myan

  • #1

    Pa (zondag, 06 november 2016 22:30)

    Echt niet normaal hoe mooi en wat jullie allemaal al niet hebben gezien.