nusa lembongan


Op slechts een uurtje varen van Sanur, vind je één van Bali's mooiste eilanden met witte zandstranden en aqua gekleurd water. Het eiland heeft een heerlijk relaxte sfeer. De mensen zijn vriendelijk en blij dat je hun eiland komt bezoeken. De stranden zijn prachtig en als je geluk hebt, is dit de plek waarover je kan opscheppen omdat je met Manta rays of Mola Mola vissen hebt gezwommen.how did we get there

Vanaf Kuta zijn we met de Perama bus naar Sanur strand gebracht en hier op de ferry naar Nusa Lembongan gestapt (175.000 Rupiah p.p., vooraf boeken). We zijn om 09.30 uur vertrokken en kwamen om 12.00 uur in 'de haven' van Nusa Lembongan aan. Er is een goedkopere optie en dat is de local ferry. Deze vertrek 1x per dag om 08.00 uur 's ochtends. Wees voorbereid dat je je plek moet delen met een paar kippen. De kosten voor deze boot bedragen 100.000 Rupiah p.p. en je doet er iets langer over.


where to eat

Aan beide kanten van de Beach Huts vind je leuke restaurantjes. We hebben meerdere overheerlijke ontbijtjes genuttigd in een heel klein restaurantje, op de tweede verdieping, gerund door een oud echtpaar. De banana jaffles zijn zalig en goedkoop!

 

Aan de andere kant vind je een restaurant waar ze overheerlijke spaghetti carbonara serveren. Verder hebben ze een redelijk uitgebreide kaart met Indonesische en andere Westerse gerechten.

 

where to sleep

Wij hadden vooraf een bungalow geboekt bij de Beach Huts. Deze bungalows zitten direct aan 'de haven' waar je met de boot wordt afgezet op het eiland. Een fijne plek om te verblijven, ook al zijn de muren flinterdun. Je kan gebruik maken van het zwembad van de buren om af te koelen tijdens de warme dagen hier. Het is een leuke plek om de boten aan te zien komen, vol met toeristen en deze uit te lachen als het ze niet lukt om met droge kleren van de boot naar het strand te komen.

 

 

Zoals gezegd hebben wij van tevoren iets geboekt. Dit omdat we niet wisten wat we konden verwachten op het eiland. Daar aangekomen bleek dat dit niet perse nodig was. Er zijn genoeg guesthouses en homestays welke niet online te vinden zijn.what to do

Er zijn verschillende dingen om te doen zoals duiken, surfen, snorkelen en zonnen. Aan het einde van de dag kan je genieten van een ongetwijfeld prachtige zonsondergang en de heerlijk relaxte sfeer op het eiland.

 

Wij hebben één dag een scooter gehuurd (70.000 Rupiah, inclusief volle tank) en hebben een rondje Nusa Lembongan gemaakt en hebben ook de oversteek naar het kleinere zusje, Nusa Ceningan, gemaakt. Alle hotspots zijn binnen 4 uur te bezoeken en het is zeker mooi, maar niet spectaculair. Als eerste zijn we naar Nusa Ceningan gereden waar je kan cliff jumpen. Uiteraard hebben ze ook hier het licht gezien qua commercie dus je moet er voor betalen. Op Nusa Lembongan zijn we naar Dream Beach gereden. Een prachtig strand met onwijs hoge golven die met een klap op het strand neerkomen. Wellicht kunnen ze de naam beter aanpassen naar Scream Beach want er wordt nogal wat gegild. Vlakbij Dream Beach vind je Devil's Tear, een plek waar de oceaan het land probeert te veroveren met krachtige aanvallen op de rotsen waardoor het water erg hoog opspat. Als afsluiter zijn we naar Mushroom bay geweest, een klein stukje ingesloten strand met veel bootjes.

 

Onze uren hebben we verder gevuld met chillen in het kleine zwembad van de buren van waaruit je heerlijk de zee overkijkt, en dus de mensen ziet aankomen met de boot. Ook hebben we een snorkeltrip gedaan. We waren helemaal opgewonden omdat dit de kans kon zijn om een bucketlist dingetje af te strepen: zwemmen met Manta Rays. Helaas hebben deze reuzen zich niet laten zien, net als de Mola Mola vissen. De stroming stond verkeerd op Matabay waardoor ze niet present waren. Helaas! Wel was het snorkelen weer prachtig en hebben we weer mooie gekleurde vissen gezien, bijzonder koraal en een inktvis die zijn naam eer aan heeft gedaan. 


don't miss a thing


come with us to nusa lembongan


Commentaren: 0