padang


Padang zelf heeft niet veel toeristische trekpleisters behalve dat het de vertrekplaats is voor de Mentawai Islands. Padang zelf is makkelijk te bereiken per vliegtuig en vanuit hier ben je 11 uur onderweg met de slowboat om de Mentawai Islands te bereiken. Eén van de dingen waar de Mentawai beroemd door zijn, zijn de perfecte omstandigheden om te surfen. Echter zijn de eilanden ook best prijzig..

 

Om deze reden hebben wij besloten om door te reizen naar iets ten Zuiden van Padang; naar Teluk Kabung voor een korte chillsessie die wel binnen ons budget past.how did we get there

Indonesiërs houden van muziek en ze luisteren dit graag op hoog volume. Elke auto of bus verandert in een kleine disco op het moment dat de motor gestart wordt en ze gaan rijden. Met de muziek op standje gehoorschade, zijn we vanaf Bukittinggi naar Padang gereisd, om vanaf daar verder te reizen naar Ricky's Beach House.

 

In Bukittinggi zijn we op de rode minibus gestapt (die zonder neus) naar de bus terminal (5.000 Rupiah p.p.). Bij de terminal zijn we overstapt in een grotere bus (30.000 Rupiah p.p.) die ons tot 10 km. voor Padang gebracht heeft. Vervolgens zijn we met de oranje public car verder gereisd tot aan het centrum Pasar Raya (5.000 Rupiah p.p.). Hier staan blauwe minibusjes die naar Teluk Kabung gegaan. Hier aangekomen staan er motortaxi's klaar om je naar Ricky's Beach House te brengen (50.000 Rupiah p.p.) Dit laatste stukje is nogal hobbelig maar onwijs mooi. Voorkom dat je dit stuk in het donker aflegt.

 

Deze reis heeft 7 uur geduurd, inclusief wachten bij de bus terminal  en een stop bij de lokale markt. Tip: zorg dat je van tevoren weet wat het kost want ze laten toeristen graag meer betalen. Lees: tweemaal of zelfs driemaal de normale prijs.


where to eat & sleep

Wij zijn 2 nachten bij Ricky's Beach House op Teluk Kabung Beach verbleven. Hier heb je 2 opties: de bungalows op het strand bij het dorp (200.000 Rupiah p.p.p.n.) of the bungalows op het privéstrand (250.000 Rupiah p.p.p.n.) Omdat we gehoord hadden dat het niet gewaardeerd wordt als je in bikini op het strand bij het dorp ligt, hebben we voor het privéstrand gekozen. Een goed besluit! De bungalows waren ruim en schoon. De badkamer was erg mooi met een een open plafond bij de douche dus 's avonds stond je onder de sterren te douchen. Vanaf de bungalow heb je prachtig uitzicht over het water. De prijs is inclusief eten, niks bijzonders maar prima eten. 

** Je vindt ze op Airbnb. Ben je nog geen lid? Gebruik deze link voor je aanmelding en krijg € 30,- krediet.

 

Een andere optie is Rimba Ecolodge op Mauro Duo Beach. Hier hebben we goede verhalen over gehoord en we hebben er een klein beetje spijt van dat we hier (niet ook) heen zijn gegaan.

** Je vindt ze op Airbnb. Gebruik deze link voor je aanmelding en krijg € 30,- krediet.what to do

Niks? Omdat Ricky's Beach House aan een privéstrand ligt, is het de perfecte plek om the chillen, relaxen en niks te doen terwijl je kijkt naar de golven die op het strand slaan en de schelpen mee terug nemen de zee in.

 

Tijdens de 2 dagen dat wij er waren hebben we praktisch niks gedaan, naast zonnen, het strand op en neer lopen om te zoeken naar schelpen, kijken naar fantastische zonsondergangen inclusief bliksemflitsen en snorkelen. (We hebben onze eerste schildpad zien zwemmen!)

 

We waren van plan naar het dorpje te lopen bij laag tij maar helaas begon het toen te regenen. Achteraf hebben we best spijt dat we voor we weggingen niet wat tijd genomen hebben om het dorpje door te lopen. Het moet ook erg mooi zijn om er bij te zijn als de vissers hun netten binnenhalen op het strand.

 

Als je iets meer actie wilt, dan wij gehad hebben, kan je op eiland tour gaan (200.000 Rupiah p.p.) Ook is het mogelijk om te vissen met de de lokale vissers en je kan een waterval dichtbij bezoeken.


don't miss a thing


come with us to PADANG


Commentaren: 2
 • #2

  Slotsie (zondag, 06 maart 2016 14:33)

  Keep it up!!

 • #1

  Alida (zaterdag, 05 maart 2016 18:12)

  Super mooie foto's weer. Die foto van Marije aan het strand te niksen was niet echt nodig....wij zijn zo ook wel jaloers :)
  Dikke kus en knuffel xx