route & kosten java


Java is Indonesië's op 5 na grootste eiland en herbergt met 130 miljoen mensen, 65% van de Indonesische bevolking. Het is dan ook het meest dichtbewoonde eiland van Indonesië. Maar het is ook zeker een eiland welke de moeite waard is om te bezoeken. Wij hebben onze route over dit prachtige stukje Indonesië inzichtelijk gemaakt met een kaartje.


Komend vanaf Pedang - Sumatra, arriveerden we in Jakarta en hier hebben we meteen een bus naar Bogor genomen. Na hier een paar dagen in regen doorgebracht te hebben, en geen tour gedaan te hebben omdat het te duur was, zijn we doorgereisd naar Bandung. Deze stad zelf is verschrikkelijk, maar de omgeving is prachtig! Nadat we hier wat sightseeing gedaan hebben, zijn we doorgegaan naar Pangandaran. Een heel relaxt stadje waar je kan surfen en waar de omgeving zich prima leent voor een scooter tocht of tour.

 

Na het pakken van wat golfen en het verkennen van de omgeving, was het tijd om door te reizen naar Yogyakarta, een stad waar we van houden! We hebben de eerste dagen o.a. een bezoek gebracht aan het Kraton en de Borobudur waarna we een korte trip naar Karimunjawa gemaakt hebben. Ook wel bekend als Java's Paradise. Een heerlijke plek om te snorkelen en relaxen. Nadat we weer helemaal ontspannen waren, zijn we teruggekeerd naar Yogyakarta, en hebben hier nog een paar dagen doorgebracht voor we doorgingen naar de grote finale van onze Java trip de vulkanen:  Bromo & Ijen. Beide zeer surrealistische plekken met een onwaarschijnlijke schoonheid. Dus wat je doet, sla dit stukje Java niet over!


EXTRA KOSTEN

Mount Bromo & Ijen tour 600.000 Rupiah p.p.

Sunrise Jeep tour Bromo 100.000 Rupiah p.p.

Entreegeld Bromo 220.000 Rupiah p.p.

Blue Fire tour Ijen 150.000 Rupiah p.p.

Entreegeld Ijen 150.000 Rupiah p.p.GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal zijn we 25 dagen op het eiland Java geweest. We hebben langzaam gereisd en best wat tijd doorgebracht in Yogyakarta. Onze route is makkelijk in 3 weken te doen.

 

In onze 25 dagen op Java, lag onze gemiddelde dagbesteding op 289.779 Rupiah p.p wat neerkomt op € 19,22 p.p. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Alleen de bovenstaande extra kosten hebben we niet meegerekend.

 

Hoe hebben wij dit dagbudget besteed? We slapen in kamers/bungalows met een eigen badkamer maar niet perse met airco. We wisselen het eten op straat af, met af en toe een restaurantje. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

Hopelijk hebben toekomstige Java gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to java


Commentaren: 0