route & kosten sulawesi


Sulawesi is in onze ogen, het eiland met de sterkste cultuur binnen Indonesië. Dit eiland is nog niet drukbezocht door toeristen waardoor het nog authentiek is. Het is één van die plekken waar je verliefd op wordt. Wij zijn van Makassar naar Manado - Bunaken gereisd en hebben onze route inzichtelijk gemaakt met een kaartje.extra info

Van Makassar naar Manado hebben we in totaal 9 reisdagen gehad en een afstand afgelegd van 2.000 kilometer! Sulawesi is groot en je doet makkelijk 5-6 uur over een afstand van 250 kilometer doordat de wegen slecht zijn en je veel door de bergen rijdt. 

Onze Sulawesi trip is gestart in Makassar. Hier is niet veel te beleven maar we zijn iets langer gebleven om onze (schoon)ouders bij te laten komen van hun lange reis uit Nederland. Hier hebben we tevens kennisgemaakt met onze privéchauffeur Jemi die ons de komende tijd door Sulawesi gaat rijden.

 

Vanuit Makassar zijn we naar Sengkang gereden waar we onder andere een mooie boottocht over het Danau Tempe meer gemaakt hebben bij zonsondergang. Van hieruit zijn we doorgereden naar het prachtige, indrukwekkende Tana Toraja gebied waar een hele sterke en mooie cultuur is. Hier hebben we de prachtige omgeving bekeken en o.a. een begrafenis bijgewoond. Echt een plek die je zeker niet moet overslaan. Na Tana Toraja hebben we 2 stadjes aan Lake Poso bezocht waar we geleerd hebben dat als je iets echt wilt en er hard voor werkt, dromen uit kunnen komen.

 

Via Ampana hebben we de oversteek gemaakt naar de Togian Islands. Prachtige eilanden waar je ook prachtig kunt snorkelen en/of duiken en heerlijk niks kunt doen. Vanuit de Togian Islands zijn we per nachtboot naar Gorontalo gevaren en doorgereisd naar Tomohon. Hier kan je o.a. een vulkaan beklimmen. Een ander hoogtepunt van onze trip was het Tangkoko Nature Reserve waar we eindelijk de neushoornvogel gezien hebben en spookaapjes! Als afsluiter hebben we een week doorgracht op Manado & Bunaken waar we vooral genoten hebben van het prachtige onderwaterleven.GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal zijn we 28 dagen op het eiland Sulawesi geweest. We hebben een paar dagen langer in Makassar doorgebracht en zijn een week in Manado - Bunaken geweest. Ook zijn wij 2 dagen in Tomohon geweest, wat niet heel bijzonder was. Naar onze mening kan dit stadje overgeslagen worden. De reisduur van 28 dagen kan makkelijk ingekort worden waardoor onze route met gemak in 3 weken te doen is.

 

Wat ons gemiddelde dagbudget p.p.p.d. is, is nogal moeilijk weer te geven omdat we met familie gereisd hebben. Wel kunnen we vertellen dat je het makkelijk redt met 300.000 Rupiah p.p.p.d.

  

Hopelijk hebben toekomstige Sulawesi gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to sulawesi


Commentaren: 1
 • #1

  Astrid (zondag, 14 oktober 2018 10:13)

  Hallo,
  Ik geniet van jullie verslag over Sulawesi! Prachtig vorm gegeven ook. 1 vraagje? Jullie dagbudget van 300.000 idr p.p.p.d. Is dat eten,drinken,vervoer én slapen ? (Welk jaar was dit)
  Groetjes
  Astrid
  astridderksen@hotmail.com