sanur


Sanur is the place to be in Bali voor de ouderen en pensionadas om te genieten van de zon en om te relaxen aan het kalme water met de mogelijkheid om een wandeling te maken op het (betonnen) pad langs het strand. Een grote hoeveelheid winkeltjes en restaurantjes maken het een goed alternatief voor het toeristische Kuta. En wij jongelui vonden het hier ook zeker erg fijn!how did we get there

Vanaf Nusa Lembongan zijn we met de local fastboat naar Sanur vertrokken om 15.00 uur (150.000 Rupiah p.p.) Tip: ga niet achterin zitten want je wordt gegarandeerd nat. Vanaf de haven hebben een taxi genomen omdat we geen zin hadden om 2,5 kilometer met onze backpacks te lopen (35.000 Rupiah). Een andere optie is de slowboat (100.000 Rupiah p.p.) welke om 07.30 uur vertrekt, maar check even of de boot die dag wel gaat. 


where to eat

We zijn maar 1x uit eten geweest, maar het restaurant waar we gegeten hebben, was erg goed. De naam is Warung Lily en het is een knus restaurant. Het eten is goed en de prijzen redelijk. We denken echter niet dat je hier veel locals zult treffen want toen wij er waren zat het er vol met toeristen en expats.

 

Warong Lily zit vlakbij het Bumas Hotel.

where to sleep

We wilden een lekker plekje voor een paar dagen met een keuken. Ondanks dat we dol zijn op de Indonesische keuken, is het best fijn om af en toe je eigen maaltijden te kunnen bereiden, helemaal als dat Hollandse zelfgemaakte gehaktballen zijn. Via Airbnb hebben we een villa gevonden waar een kamer 250.000 Rupiah kost, inclusief zwembad, keuken, onwijs goede wifi en airco. De naam is Villa Agus Sanur en is op slechts 700 meter van het strand en 500 meter van een grote supermarkt.

** Boek via Airbnb.
Nog geen lid? Registreer je via deze link en krijg € 30,- kredietwhat to do

Sanur is vooral bekend om haar prachtige zonsopgangen en om 06.00 uur zie je dan ook veel enthousiaste fotograven rondlopen met hun tripod, waaronder uiteraard Michiel, zo blij als een kind met nieuwe schoenen. Terwijl Michiel zijn foto's maakte, waagde Marije zich aan een paar kilometer hardlopen, samen met heel wat andere mensen, elkaar ontwijkend op het pad.

 

Uiteraard hebben we ook in Sanur aan sightseeing gedaan. We hebben 2 dagen een scooter gehuurd en hiermee het Zuiden van Bali verkend. Mooie plekken welke we bezocht hebben zijn de temples Uluwatu en Tanah Lot. Beide kosten 30.000 Rupiah entree p.p. en schijnen beide mooi te zijn tijdens zonsondergang. Wij hebben gekozen voor Uluwatu maar vonden dit niet heel bijzonder. Dus misschien kan je beter naar Tanah Lot gaan.. Terwijl je deze tempel bezoekt, vergeet niet beide plekken te bezichtigen, wij hebben de tempel op de rots met het gat erin gemist.. En als je bij Uluwatu bent, pas goed op je spullen. De rondlopende apen hebben het voorzien op je eten en drinken en zijn dol op het jatten van (zonnen)brillen.

 

Een andere mooie plek om te bezoeken is Nusa Dua. Als je dit stukje van Bali binnenrijdt, lijkt het alsof je op een resort beland. Je moet langs een security check en de bermen zijn groen en vol met bloemen. De stranden zijn niet spectaculair maar prima en er zijn veel strandbarretjes en restaurantjes. Het past misschien niet helemaal binnen een backpackersbudget om hier lang te verblijven maar het is wel leuk om hier even rond te struinen en eventueel een drankje te drinken.


don't miss a thing


come with us to sanur


Commentaren: 0