sengkang


Sengkang is een kleine stad naast het schilderachtige Danau Tempe meer. De stad staat ook bekend om haar handgeweven zijde industrie. Het is een fijne plek om een tussenstop in te lassen tijdens de rit van Makassar naar Rantepao.how did we get there

Onze Sulawesi trip is gestart in Makassar. We zijn vanaf Bali met Lion Air gevlogen voor ongeveer € 35,- p.p. De eerste dagen zijn we in Makassar gebleven zodat Marije’s ouders konden bijkomen van de lange vlucht, en konden wennen aan de hitte. In Makassar hebben we een bezoek gebracht aan Fort Rotterdam, en hebben we onwijs goede biefstuk gegeten. Verder is er eigenlijk ook weinig te doen. Ons advies is dan ook om Makassar zo snel mogelijk achter je te laten en door te reizen naar Sengkang.

 

We reizen door Sulawesi in luxe. We hebben een privéchaffeur (Jemi van Orient Celebes Tours) en een busje voor 18 dagen. We wilden eigenlijk een auto/busje huren en zelf rijden, maar dit werd ons sterk afgeraden. Niet alleen kunnen de wegen in slechte staat zijn, het rijden hier is anders en sommige locals zijn in staat een kleine aanrijding te veroorzaken wanneer ze een toerist zien rijden, alleen om geld van ze te eisen. Het is dus het beste en veiligst om met een chauffeur op pad te gaan. Op deze manier kan je zelf ook veel beter genieten van de prachtige uitzichten.

 

Na een kort overleg over de route, hebben we Makassar achter ons gelaten en zijn we richting Sengkang vertrokken. Onderweg hebben we een stop gemaakt in Leang Leang om de grot te bezoeken waar je oude handschilderingen kan zien. Niet heel bijzonder dus dit kan je skippen. Ook hebben we Banti Murung overgeslagen. Dit is niet meer wat het geweest is en er zijn geen grote vlinders meer te vinden. Na 6 uur rijden, kwamen we aan in Sengkang.


where to eat

Tegenover ons hotel in Sengkang, zat een catering & resto maar het is niet mogelijk om hier te gaan zitten om te eten. De receptioniste gaf aan dat we bij haar konden bestellen, en zij het voor ons zou regelen. We hebben hier heerlijke Ayam Kecap, kip in ketjapsaus, gegeten. Ook de Nasi en noedels  waren erg lekker. Je moet alleen geen haast hebben want erg snel zijn ze niet.

 

Voor een lekker avondmaaltje, kunnen we Amira aanraden. De eigenaar spreekt goed Engels en praat vooral graag over voetbal. Terwijl wij het menu bestudeerden, kwam hij tussenbeide en stelde voor om wat kleine verschillende vis- en kip gerechtjes te maken zodat wij dit konden proberen. Dit hebben we gedaan en zeker geen spijt van gehad. We kregen gebakken vis in een overheerlijke rode saus, kip in ketjapsaus met nasi en noedels. Een heerlijk maaltje voor een prima prijs.

where to sleep

We verbleven in hotel Pondok Eka waar een overnachting 350.000 Rupiah kost, inclusief ontbijt. De kamers zijn ruim en redelijk schoon. Er bestaat alleen een redelijk grote kans dat er op zijn minst 1 kakkerlak verstopt zit onder de douchecabine. Er is een zwembad maar het water is nogal troebel, wij hebben de kans op een oorontsteking aan ons voorbij laten gaan.what to do

Na het ontbijt zijn we om 09.30 uur vertrokken om de traditionele markt en de zijde weverijen te bezoeken. Vooral de weverijen waren leuk om te zien. Van verre hoor je het getik van de weefgetouwen al en als je in de ruimte zelf staat, vraag je je af hoe ze het hier de hele dag volhouden. Ze maken hier prachtig gekleurde sarongs en shawls. We zijn ook naar een boerderij voor zijdewormen geweest maar helaas waren we hier in het verkeerde seizoen en waren de wormen niet actief. Rond 16.00 uur hebben we 2 bootjes gecharterd en zijn we via de rivier naar Lake Danau Tempe gevaren. Varend langs de dorpjes zie je mensen wassen, vissen, schoonmaken en eten in en langs de rivier. Je betaald 5.000 Rupiah p.p. om het gebied binnen te gaan en het is werkelijk prachtig. Op het meer kan je genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je smikkelt van vers bereide Pisang Goreng en hete thee in een huisje op het water. Dit meer is de hemel voor vogelliefhebbers.


don't miss a thing


come with us to sengkang


Commentaren: 1
  • #1

    Alida (zaterdag, 23 april 2016 13:20)

    Hoi lieverds. Mooie foto's weer. Die van J en J met hoed op is mooi!! Jullie hebben beter weer dan wij. Net een dikke hagelbui, dan weer zon, beetje wisselvallig zeg maar. Maar ik heb soms kippenvel...daar is Jan vast wel jaloers op :)
    Veel plezier nog samen. xxxx