singapore


Singapore is het kleinste maar ook één van de duurste landen van Zuid Oost Azië. De inwoners zijn een mix van vooral Maleisiërs, Indiërs en Chinezen en hierdoor is de cultuur van het eten erg rijk. De stad Singapore is zeker het bezoeken waard, voor een paar dagen. Blijf hier niet te lang, tenzij je een vette bankrekening hebt, want vooral de accommodatie slaat een groot gat in je budget.Marina Bay Sands Infinity Pool || Singapore
Marina Bay Sands at Night || Singapore
Street to Sultan Mosque || Singapore


how did we get there

We vlogen vanaf Kuching (Maleisisch Borneo) naar Kuala Lumpur, waar we vervolgens een nachtje op de vloer van het vliegveld hebben doorgebracht. De volgende ochtend hebben we de bus van 06.30 uur naar de TBS Terminal (Terminal Bersepadu Selatan) gepakt, wat 10 Ringgit p.p. kost en ongeveer 45 minuten duurt. Op TBS hebben we onze tickets naar Singapore gekocht (50 Ringgit p.p.) en na het kopen van wat snacks en drinken zijn we de bus ingestapt, welke om 08.00 vertrok. Er vertrekken bussen naar Singapore met grote regelmaat dus je kan waarschijnlijk gewoon naar TBS gaan en een ticket kopen voor de eerstvolgende bus.

 

We kwamen bij de Maleisische grenspost aan rond 12.30 uur waar we de bus uit moesten, immigratie door moesten en daarna weer in de bus konden stappen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Na een kort ritje van 15 minuten naar de grenspost van Singapore, moesten we de bus weer uit (ditmaal met al onze bagage) en door de douane. Nadat iedereen terug in de bus was, was het nog een ritje van ongeveer 2 uur naar Little India, waar we afgezet werden om 14.30 uur.


where to eat

Je kan ongetwijfeld eten wat je wilt, in Singapore. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan! Behalve in de foodcourts, onze favoriete restaurantjes in Zuid Oost Azië. Je vind ze overal met voldoende verschillende gerechten. Wij houden van Indisch eten en dat vind je hier volop!

 

In Arab Street vind je een paar Turkse restaurantjes. Het eten is heerlijk maar wel iets duurder. Tenzij je kebab wilt. We hebben heerlijke en goedkope kebab gegeten bij House of Kebab (what's in a name).

 

Terwijl wij aan de andere kant van het water van Marina Bay Sands zaten te wachten op de laser show, hebben we gegeten bij de foodcourt naast Explanade. Niet duur en best lekker.

 

We hebben ook gehoord dat je lekker kunt eten bij Mustafa's. Dit is waar alle locals heen gaan. We hoorden dit echter pas op onze laatste dag dus we hebben dit niet zelf ervaren. 

where to sleep

There are no strangers, just a world of people you haven’t met.

 

We verbleven in een super hotel, vlakbij Little India. De locatie is perfect, helemaal als je Singapore te voet wilt verkennen. Pak je liever de metro, no worries, deze zit op slechts 5 minuutjes afstand.

 

De naam van het hotel was 7 Wonders: een capsule concept hotel. Het was de eerste keer dat we in een hotel als deze verbleven, en het was super. Je deelt je kamer met meerdere mensen, eigenlijk als in een dorm, maar je hebt meer privacy. De bedden bevinden zich in capsules en kunnen afgesloten worden met een gordijn. Op wat zachte geluiden van andere gasten na, lijkt het net alsof je een eigen kamer hebt. En het fijne is, ze hebben hier overal aan gedacht. Je kunt het licht bijvoorbeeld niet aan doen na 23.00 uur, maar ze hebben bewegingssensoren geplaatst die een zacht licht geven zodat je je weg in de kamer kunt vinden. De kamers zijn schoon, de douches en toiletten zijn klein maar ook schoon en fijn en ze hebben zelfs een wasmachine en droger voor de gasten. De gedeelde ruimte beneden is erg fijn, de wifi is fantastisch en het personeel is vriendelijk en helpt je daar waar nodig. Als je geluk hebt, is Nisha er en maakt ze een prachtige tekening op je hand. Onnodig te zeggen dat we genoten hebben van ons verblijf hier. Je betaald 59 Singapore Dollars maar het is het waard. Omdat 7 Wonders volgeboekt was, moesten we na 2 nachten naar een ander guesthouse welke iets goedkoper was, maar veel minder fijn. We gaan het hier dus niet eens over hebben.

 

Boek vooraf, want 7 Wonders is erg populair. 

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Wij vonden Singapore in de avonduren vooral erg mooi. Het leeft meer, het is minder warm en we houden van de lichtjes. Maar het is ook zeker een aanrader om de stad overdag te verkennen. We hebben onder andere wat uurtjes doorgebracht in en rondom Arab Street. Er zitten hier veel leuke winkeltjes, vooral voor mensen die van vintage ouden, prachtige muurschilderingen en de Sultan Mosque is erg mooi om te zien.

 

We hebben ook de nodige uurtjes doorgebracht bij Marina Bay en de Gardens by the Bay, erg mooi! We zijn hier tegen 15.00/16.00 uur heen gegaan en gebleven tot het donker was. Erg mooi om beide plekken zowel bij daglicht, als in de avond te zien. Maar voor 's avonds is het een aanrader! Er is een dagelijkse lichtshow, Garden Rhapsody genaamd, om 19.45 uur bij de Gardens by the Bay. Zoek een lekker plekje om te zitten of liggen, en geniet van de lichtjes en muziek. Als je een mooi uitzicht over Singapore wilt, moet je omhoog naar het Sands Skypark Observarion Deck. Dit is op het dag van Marina Bay Sands (het hotel) en is werkelijk prachtig. Je kunt hier zelfs even gluren naar de infinity pool van het zwembad, erg gaaf. 

 

Er is ook een lasershow bij het water, maar deze vonden wij niet heel indrukwekkend. Maar dat kan ook komen doordat we hem vanaf de andere kant van het water gezien hebben.

 

Als je meer tijd, en geld hebt, is Sentosa wellicht ook leuk om te bezoeken.


don't miss a thing


Come with us to singapore

Commentaren: 0