colombo


Colombo is de commerciële hoofdstad en tevens de grootste stad van Sri Lanka. De stad wordt steeds populairder onder reizigers en is niet langer slechts de stad waar je verplicht je trip start of eindigt. Het is een mix van koloniale huizen, een modern zakendistrict en je vindt hier veel cafes, restaurants, tempels en moskeeën. De stad is multicultureel en dat vind je terug in het eten.how did we get there

Colombo was onze eerste stop in Sri Lanka, komend vanaf Bangkok - Thailand. Grappig detail: in de aankomsthal kan je koelkasten, wasmachines en gitaar kopen.

 

Vanaf hier hebben we een taxi genomen welke ons 20 USD kostte, om ons naar ons hotel te brengen, 30 minuten vanaf het vliegveld.


where to eat & sleep

Colombo Hotel by Ceilao Villas, wat een heerlijke plek is dit. We doen een korte luxe tour door Sri Lanka langs de zuid kust van twee weken en we hadden onze trip niet beter kunnen beginnen. De kamers zijn niet bijzonder luxe, maar hebben alles wat je nodig hebt. Ze zijn ruim, de bedden zijn zalig, er staat een grote tv, je kunt je iPod/iPhone inpluggen voor een lekker muziekje, veel kastruimte en planken om je spullen op te bergen, een ruime badkamer met een lekkere douche. Er is zelfs een badkuip.

 

Er zijn twee zwembaden. De eerste is meer een poedelbadje en bevindt zich op de eerste verdieping. Het grotere zwembad is op de begane grond. Ze hebben lekker ligbedden, grote dikke handdoeken en terwijl je ligt te genieten van de zon hoor je verkeer op verre afstand. Dit herinnert je eraan dat je je in een grote drukke stad bevindt, maar deze geluiden worden voornamelijk overstemd door zingende vogels. Een heerlijk plek om bij te komen van een lange vlucht, en in ons geval, na het regelen van ons visum voor India en een tuktuk.

 

Het personeel is erg vriendelijk en willen je met alles helpen. Ze hebben ons geholpen met onze zoektocht naar een tuktuk en het regelen van meer kleine dingetjes zoals het kopen van een Sri Lankaanse simkaart. Als je niet wilt, hoef je het terrein, of zelfs je kamer niet te verlaten. Ze serveren ontbijt, lunch en diner en dit kun je naar je kamer laten brengen, maar je kunt ook lekker buiten op het terras gaan zitten.

** Je vindt ze op booking.com

Swimming pool at Hotel Colombo by Ceilao Villas
Breakfast at Hotel Colombo by Ceilao Villas
Luxury room at Hotel Colombo by Ceilao Villas


what to do

Om eerlijk te zijn, hebben wij niet heel veel van Colombo zelf en de omgeving gezien. We kwamen hier met 2 missies: het regelen van ons visum voor India en het huren van een tuktuk. En beide zijn gelukkig gelukt! Nadat dit gereld was, hebben we wel een klein rondje door de stad gemaakt om onze stuurkunsten te verbeteren in het drukke verkeer van Colombo. Tijdens dit rondje zijn we langs de Galle Face Green, The Fort Area, Grand Mosque en de Pettah Floating market gereden en hebben we de buitenkant van de Jami Ul Alfar Mosque was nader bekeken. Deze moskee lijkt op een groot gestreept ijsje en is het bekijken wel even waard.

 

Verder zijn er nog wat mooie koloniale gebouwen te vinden waaronder het Nationale Museum welke lijkt op het Witte Huis en het Dutch Hospital schijnt ook het bezoeken waard te zijn.


don't miss a thing


Commentaren: 0