dambulla


Dambulla is een klein dorpje gebouwd rondom een enorme berg waar de Raja Maha Vihara gevestigd is. Je vindt de Golden Temple hier en het is een prima uitvalsbasis om bijvoorbeeld het nabijgelegen Sigirya te bezoeken met haar Lion Rock. 

 

 how did we get there

We hebben ons hotel in Trincomalee rond 11.30 uur verlaten en hebben hier voor we echt naar Dambula vertrokken, nog een paar tempels bezocht. De weg naar Dambula is 109 kilometer en is een prima onderhouden weg. Als je zoals ons met een tuktuk reist, is het verstandig om de tank in Trincomalee vol te gooien, want we hebben onderweg geen tankstation meer gezien. Na 3 uurtjes arriveerden we in Dambula waar een nogal hobbelige weg naar ons guesthouse leidde. 


where to eat

Je gaat niet naar Mango Mango voor de gezellige sfeer. Maar het eten is zeker lekker. Ze hebben een redelijk uitgebreid menu en een zalige milkshake. 


where to sleep

We verbleven bij Sayare Inn en vonden het hier heerlijk. Het is best basic maar heeft alles wat je nodig hebt. De kamer is ruim, erg schoon, de ventilator doet zijn ding en is afdoende voor verkoeling. De eigenaar is erg vriendelijk en ondanks dat zijn Engels (nog) niet heel goed is, doet hij echt zijn best om met zijn gasten te communiceren en om je thuis te laten voelen. En waarschijnlijk heeft hij de beste wifi die in Sri Lanka te vinden is! Het ontbijt is goed en we hebben van andere gasten gehoord dat de curries die hij voor het diner maakt, onwijs lekker zijn.

** Je vindt ze op booking.com


what to do

Een bezoek aan de Golden Temple is zeker de moeite waard. Je moet een aantal trappen bedwingen,maar de grotten waar alle Boeddha’s in huizen zijn erg indrukwekkend. Sommige hebben een Egyptische stijl en het meest bijzondere aan deze grotten, is dat ze zowel beelden van Boeddha hebben, als van de Hindoe goden Vishnu en Ganesha. De entree is sinds 2016 gratis. Je moet wel een kleine bijdrage van 25 Rupees voor het opbergen van je schoeisel betalen.

 

We hebben Dambula gebruikt als uitvalsbasis om Pidurangala Rock te beklimmen in Sigirya. Dit is de grote rots naast de Lion Rock, en is een stukje goedkoper en heeft misschien wel een mooier uitzicht omdat je vanaf hier uitkijkt op de Lion Rock. Maar de voornaamste reden voor het beklimmen van deze rots, was de entreeprijs. Lion Rock kost iets van 30 USD (!) terwijl de entreeprijs van de Pidurangala Rock slechts 500 Rupees (= 3,50 USD) is. De klim omhoog is leuk en duurt 15 tot 30 minuten, afhankelijk van je fitheid. Het eerste stuk is makkelijk, je moet gewoon de traptreden beklimmen. Het laatste stuk wordt echter een stukje moeilijker en hier moet je echt een stukje klimmen om de top te bereiken. Maar het was het zeker waard! We kwamen hier om de zonsondergang te bekijken, die helaas niet heel mooi was, maar het uitzicht was het zeker.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het spotten van wilde olifanten, kan je een dagje tripje ondernemen naar één van de Wildlife Parks in de buurt.


don't miss a thing


come with us to dambulla


Commentaren: 0