ella


Ella is een klein stadje, hoog in de bergen. Het is er een stuk frisser en vooral ’s nachts kan het flink afkoelen. Ella is vooral bekend als het eindpunt van de bekende treinrit vanaf Kandy en is een klein, mooi en rustig stadje waar je makkelijk een paar dagen door kunt brengen zonder je te vervelen.how did we get there

Helaas, reizend met een groep van 7 in het hoogseizoen, is het ons niet gelukt om treinkaartjes te bemachtigen voor de treinrit. De hotel eigenaar in Kandy vertelde ons dat de route per minibus niet heel veel anders is dan de treinrit als het aankomt op uitzichten, dus wij hebben besloten dit te doen.

 

De rit bracht ons door prachtige landschappen met veel rijstvelden, watervallen en mooie uitzichten. Toch denken wij dat de rit met de trein een stuk mooier is. Maar helaas was dit, zoals gezegd, bij ons niet mogelijk. We hebben overwogen om later terug te komen toen we met onze tuktuk aan het rondrijden waren, de tuktuk in Kandy te laten staan, op de trein naar Ella te stappen, de volgende dag weer terug te reizen per trein naar Kandy om dan onze trip weer te vervolgen. We hebben echter besloten dit niet te doen omdat we inmiddels de nodige treinritten gemaakt hebben, al prachtige dergelijke uitzichten gezien hebben en we eigenlijk niet heel veel zin hadden om 2 dagen achter elkaar 7 uur in de trein te zitten.


where to eat

Er zitten genoeg kleine restaurantjes in het stadje waar je heerlijk kunt eten (zowel Westers als lokaal eten). Je hoeft niet ver te zoeken als je rondloopt en je zult waarschijnlijk datgeen vinden waar je zin in hebt.

where to sleep

We verbleven bij Mount Breezevilla en dit guesthouse wordt gerund door een alleraardigste familie. We sliepen in het huis met de familiekamer en hier was alles prima voor elkaar. Het was schoon, het bed is comfortabel, de douche is warm en het ontbijt is uitgebreid en erg lekker! Ze verwennen je met allemaal lokale gerechten, veel fruit, voldoende brood en alle koffie en thee die je wilt.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Er is voldoende te doen in Ella. Als je van hiken houdt, heb je de keuze uit minstens 3 mooie ‘bergen’ die je kunt ‘beklimmen’: Little Adams Peak, Adams Peak en Ella Rock. Omdat wij met 3 kleine kinderen waren, hebben we de makkelijkste beklommen, Little Adams Peak. Goed excuus toch?! Onze tuktuk drivers hebben ons helemaal naar het 98 Acres Resort gebracht en vanaf daar is de wandeling makkelijk en doe je er ongeveer 15 minuten over.

 

Een andere plek die we erg mooi vonden, was de Nine Arch Bridge. We hadden het geluk dat de trein de brug overging op het moment dat we er stonden en zijn daarna naar beneden gelopen om nog een paar mooie foto’s te maken waarop je kunt zien hoe hoog de brug daadwerkelijk is.

 

Aangezien we 2 tuktuk drivers voor de hele dag hadden, hebben we ook een bezoek gebracht aan de Ravana Waterfalls maar hier waren we niet echt van onder de indruk. Ze zijn hoog maar zeker niet de mooiste die we gezien hebben.


don't miss a thing


come with us to ella


Commentaren: 0