hikkaduwa


Hikkaduwa is vooral populair onder beginnende surfers door de kleinere golven. Je vindt hier verschillende surfscholen langs het strand en genoeg strandbedjes om op neer te ploffen na een vermoeiende sessie. Langs het brede strand bevinden zich veel accomodaties in verschillende prijsklassen en genoeg restaurantjes. Helaas heeft dit wel geleid tot erosie waardoor op sommige plekken zandzakken zijn neergelegd. Gelukkig erkent de regering dit probleem en doen ze er alles aan om het probleem op te lossen. Als toerist merk je hier overigens niet veel van.how did we get there

Komend vanaf het Yala National Park, zijn we 's ochtends vroeg vertrokken want het was een beste rit. Met onze tuktuk hebben we ruim 5 uur gedaan over de afstand van 180 kilometer naar Hikkaduwa. Doordat we konden wisselen van plek, was het een prima ritje.


where to eat

Ontbijt was inbegrepen bij Hotel Suite Lanka, waar we verbleven, en het was goed! Vers fruit, eitje, geroosterd brood, koffie en thee, sap. Je verlaat de tafel zeker niet hongerig. En je kan dit heerlijke ontbijtje direct aan het strand nuttigen. Een echt vakantiegevoel. Ze hebben hier ook een restaurant waar je kunt lunchen, dineren en tussendoortjes kunt bestellen.

 

Hikkaduwa heeft een lange straat met verschillende restaurantjes, overal verspreid. Wij hebben hier niet gegeten want de eerste avond hadden we nog heerlijke kliekjes van ons verblijf bij de Kirinda Logde en dat was te lekker om te verspillen. De tweede avond kwam de regen met bakken uit de lucht dus zijn we bij het hotel gebleven.


where to sleep || hotel suite lanka

We verbleven bij Hotel Suite Lanka wat direct aan het strand ligt. Onze kamer was op de eerste verdieping en had een prachtig uitzicht op het water en strand. We hadden een ruim balkon met heerlijke stoelen waardoor je heerlijk buiten blijft zitten. De kamers zijn in koloniale stijl, en hebben alles wat je nodig hebt. Het bed is comfortabel, er is een ventilator maar ook airco, een minibar, grote kast voor al je spullen en de badkamer is ruim en heeft een prima douche.

 

Het hotel heeft ook een klein zwembad wat prettig kan zijn als je met (kleine) kinderen reist en de stroming te sterk is om te zwemmen.

** Je vindt ze op booking.com

Kirinda Lodge near Yala National Park
Kirinda Lodge near Yala National Park
Kirinda Lodge near Yala National Park


what to do

Hikkaduwa staat bekend om haar stranden en als je hier verblijft is je doel waarschijnlijk om een kleurtje te krijgen. Terwijl wij hier waren, konden we het water niet in door de sterke stroming die het natte seizoen met zich meebrengt. Gedurende het droge seizoen is dit echter een prima plek om het water in te gaan. Helaas werden onze stranddagen een beetje verpest door de vele buien die vielen, dus we moesten ons vertier elders zoeken. En dit hebben we gedaan met een Madu River Safari. Deze safari brengt je over de rivier langs een paar van de 64 natuurlijke eilandjes. Je ziet overal mannen in het water staan om te vissen, de omgeving is prachtig groen en onderweg kom je veel garnaal boerderijen tegen. Je maakt ook een paar stops tijdens deze safari. 

 

Onze eerste stop was de Koddhuwa Temple welke zich midden op het water bevind. Het is een leuke tempel waar 3 monniken wonen, tenminste doen wij hier waren. Eén jongere en twee oudere monniken. Je vraagt je wel af wat zo'n jong jochie hier doet en of hij zich niet stierlijk verveelt. Aan de andere kant kunnen we ons ook voorstellen dat hij het wel lekker rustig vindt 's avonds aangezien er overdag constant toeristen rondlopen. De tempel is niet spectaculair maar leuk om te zien en te bezoeken. Het volgende bezoek was aan een kaneel plantage. We hebben hier een korte demonstratie gekregen hoe men dit verwerkt en konden na afloop uiteraard allerlei kaneel producten kopen. We hebben een korte vaart door de mangrove gemaakt en de stop bij dr. Fish overgeslagen. Die knabbelende vissen aan je voeten vinden we niks.

 

Al met al een leuke trip maar wel een beetje te duur. Wij zijn er in geslaagd een goedkope trip te boeken door niet bij de brug te stoppen (waar alle bootjes aanleggen en de tours worden aangeboden) maar via een local die net begonnen was met het organiseren van deze trips. Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met Dusshanta voor meer info en prijzen.


don't miss a thing


come with us to hikkaduwa


Commentaren: 0