kabalana


Kabalana doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen en komt ook niet naar voren als je zoekt op 'hotspots Sri Lanka'. Het is daarentegen zeker wel de moeite van het bezoeken waard. Het heeft mooie surfspots, is een prima uitvalsbasis om Galle of Mirissa te bezoeken en je hoeft hier niet ver te zoeken om de vissers op stokken te vinden waar Sri Lanka bekend om staat. En die wil je zeker zien!how did we get there

Vanaf Galle, was het een makkelijk en kort ritje naar Kabalana. Onderweg hebben we genoten van mooi uitzichten over het strand en het water en zagen de eerste stokken uit het water steken als masten van gezonken schepen, waar de beroemde Sri Lankaanse vissers op zitten en hun ding doen.

 

Tijdens de rit, kom je langs het Ambalama Hotel (150 meter ten Westen vanaf Skinny Beach House). Hier staat een palmboom die over het strand hangt, met een schommel eraan. Erg leuk om een korte stop te maken en even lekker te schommelen.


where to eat & sleep || kabalana hotel by ceilao villas

Na een fantastisch verblijf bij het Colombo Hotel by Ceilao Villas, keken we uit naar onze nachten in het Kabalana Hotel van dezelfde eigenaren. Dit hotel is prettig gesitueerd tussen het historische stadje Galle en het paradijs voor surfers Mirissa. En ze hebben ons zeker niet teleurgesteld. We hebben hier hier heerlijk gehad. Het heeft een luxe villa sfeer met prachtig zwembed en deels overhangende zonnebedden. Bij aankomst, wil je eigenlijk meteen het water induiken.

 

Niks geen gesjouw met tassen bij aankomst, die werden ons meteen afhandig gemaakt, en we kregen een heerlijke verse vruchtensap waarna we ons meteen thuis voelden. De kamer is licht en schoon, de bedden comfortabel, er is zowel airco als een ventilator, een heerlijke badkamer die deels buiten is en wat we vooral heerlijk vonden waren de grote terrasdeuren die vrijwel meteen toegang gaven tot het zwembad. Een echt vakantieverblijf. Het personeel is ook meer dan vriendelijk. We hadden een klein probleempje met onze tuktuk, we waren één van de bouten van het achterwiel verloren en zij hebben dit voor ons opgelost. We hadden ook wat fruit gekocht op de markt en toen we vroegen om een mes en een bord werd ons vriendelijke doch dringend verzocht het fruit aan hun te geven zodat zij het voor ons konden snijden. Ze vinden het fijn om hun gasten te verwennen.

 

En het eten.. Ze hebben een klein menu maar alles wat ze bereiden is dan ook gewoon goed. We zijn grote fans van de Roti maar ook de Parota met Dhal Curry en de Srilankaan nogwattus waren ook erg goed, en de prijzen zijn prima. Al met al een, een heerlijk verblijf en een hotel die we zeker aanbevelen.

** Je vindt ze op booking.com

Colonial Building || Fort Galle


what to do

Geniet van het zwembad en relax! Maar je moet toch ook zeker wel even naar de vissers op palen. Je vindt deze praktisch aan de overkant van de straat, op verschillende plekken. Als je geluk hebt, zitten ze er al. Dit is vooral aan het einde van de middag. We zijn een keer aan het begin van de middag geweest en toen zat er niemand. Tenminste niet op de stokken. Ze zitten dan in een hutje te kaarten en gaan tegen betaling op hun stokken zitten. Je moet ook betalen als ze er al zitten en echt zitten te vissen, maar dit hebben we kunnen omzeilen door iets verderop te stoppen en onze zoomlens te gebruiken. Ze vragen 500 tot 1.000 Rupee voor een foto maar je moet zeker niet meer dan 500 betalen.

 

Er zijn een paar smalle strandjes nabij waar je kunt gaan surfen. Ze hebben ligbedjes, verhuren surfboards en geven les als je dit wilt. Vanaf Kabalana, is het makkelijk om Galle te bezoeken wat slechts 20 kilometer naar het Westen ligt. Andere leuke plekken in de buurt zijn het beroemde strand van Weligama vanaf waar je het kleine island Makulu Luuwa kunt zien (bekend van Wie is de Mol, aflevering 4 waar ze zoveel mogelijk namen moeten onthouden van mensen die ze gesproken hebben) en surfstadje Mirissa welke 15 kilometer naar het Oosten ligt.


don't miss a thing


come with us to kabalana


Commentaren: 0