kandy


Kandy is het startpunt van de beroemde Kandy naar Ella trein rit. Wanneer je in dit stadje aankomt, is het geen aantrekkelijk gebeuren. Het is druk, lawaaiig, veel verkeer en nog meer toeristen. Echter, als je de drukte van de stad achter je laat, kom je prachtige thee plantages tegen. En de temperatuur is goed. Het is overdag warm en 's avonds koelt het lekker af.how did we get there

We zijn rond 09.30 uur uit Dambulla vertrokken en waren voorbereid op een lange en moeilijke dag omdat we de bergen in moesten. Ondanks dat dit stukje van 83 kilometer ons 4 uur kostte, was dit een stuk sneller en makkelijker dan verwacht. En het kan dus prima met de tuktuk gedaan worden. Alleen het laatste stuk naar onze homestay was nogal hobbelig.


where to eat & sleep || jungle tide

We verbleven bij Jungle Tide en het voelde alsof we op bezoek waren bij familie waar we graag komen. Het is een Engelse Homestay in Sri Lanka en we vonden het hier heerlijk. Het ligt een stukje buiten de stad, is een beetje off the beaten track, maar daarvoor kwamen we hier ook. We verbleven in het grote huis en hadden één van de kamers met uitzicht op de tuin. De grote openslaande deuren naar het terras maakte het helemaal af. Het is hier heerlijk rustig en wij vonden het heerlijk om hier onze laatste dagen in Sri Lanka door te brengen. We kwamen hier om te relaxen, en dat hebben we gedaan. Overdag met een boekje in de zon, beetje spelen met de honden, afkoelen in het zwembad, we hebben wat werk kunnen doen door de prima wifi, wat rondgelopen en gewoon genoten van het prachtige uitzicht op de bergen.

 

En het eten! We hebben wat typische Engelse maaltijden gehad zoals fish pie wat door Sally & Jerry (de eigenaren) wordt bereid. Maar ook de Sri Lankaanse gerechten, bereid door Martin & Rani (het personeel) waren zalig. Je eet gezellig met z'n allen aan een lange tafel en je komt zo heel veel over elkaar en de omgeving te weten. Erg leuk.
what to do

Kandy heeft wat interessante plekken om te bezoeken zoals de Temple of Tooth waar een tand van Boeddha ligt. Ga hier echter niet heen als je de tand daadwerkelijk wilt zien, want deze ligt veilig opgeborgen in gouden kistje in de vorm van een dagoba. Wij zijn de tempel zelf niet ingegaan omdat we de entree veel te hoog vonden (1.000 Rupees p.p.) dus we hebben de tempel van de buitenkant bekeken en een stuk rond het meer gelopen.

SPICE GARDEN & TEA FACTORY

Het bezoek aan de kruidentuin was onverwachts best interessant. De eigenaar gaf uitleg bij alle verschillende planten en wat hun genezende werking was. De theefabriek daarentegen was wat minder boeiend. Je krijgt een korte tour en het is bijna onmogelijk om te verstaan wat er verteld wordt door het lawaai. De tour duurt ongeveer 5 minuten en uiteraard eindigt hij daar waar je ook thee kan kopen.

BAHIRAVOKANDA VIHARA BUDDHA STATUE

Deze grote Boeddha zie je al van grote afstand en is leuk om te bezoeken. We weten niet zeker of je entree moet betalen. De eerste keer toen we hier met familie waren was de entree gratis. Toen we 2 weken later nog een keer terugkwamen, moesten we ineens 250 Rupees p.p. betalen.

BOTANICAL GARDEN

We hadden nogal pech als het aankwam op het bezoeken van de Botanical Garden. Beide keren dat we heen wilden, regende het waardoor we niet gegaan zijn. We hebben wel prachtige foto's van de tuin gezien dus het is zeker een aanrader. 


don't miss a thing


come with us to kandy


Commentaren: 0