onze eigen tuktuk


Eén van de dingen die hoog op onze bucket list stond, was om met een eigen tuktuk rond te rijden. Dit zou het ultieme gevoel van vrijheid moeten geven en we besloten dat Sri Lanka het land moest zijn waar dit ging gebeuren. We hadden vooraf wat online onderzoek gedaan, om info te verkrijgen waar je dit kan regelen, maar dit was nogal moeilijk. We hebben het bij ons hotel gevraagd en het was waarschijnlijk de eerste keer dat gasten dit vroegen want ze hadden werkelijk geen idee. Ze hebben wat rondgevraagd maar konden niemand vinden die zijn tuktuk voor 2 weken wilde verhuren. We raakten al een beetje teleurgesteld tot we in contact kwamen met Dayan, onze redder!

 

Na het plaatsen van een foto van 'onze' tuktuk op Instagram, kregen we veel enthousiaste reacties. Blijkbaar zijn wij niet de enige die vinden dat rondrijden door Sri Lanka in een eigen tuktuk heel gaaf is. En aangezien reizen en bloggen allemaal draait om het delen van informatie, moesten we dit wel delen. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch iets wat we eigenlijk allemaal willen doen?!
where to get it

Online vonden we een bedrijf waar men tours regelt en tuktuks verhuurt. We kwamen via e-mail in contact met Dayan. Zijn bedrijf, Ceylon Tusker, is gevestigd in Negombo en aangezien wij in Colombo verbleven gingen we er al van uit dat we de tuktuk moesten komen halen. Maar Dayan bleek heel behulpzaam te zijn. Na wat heen en weer gemail, hebben we een datum en tijd afgesproken en hij kwam de tuktuk gewoon naar ons hotel in Colombo brengen, samen met een vriend.

 

CONTACTDETAILS

Ceylon Tusker

+94 776 685 331

chin3624@gmail.com

www.ceylontusker.com


sri lankan drivers license

Als je een tuktuk wilt rijden in Sri Lanka, heb je een Sri Lankaans rijbewijs nodig. Sommige mensen zeggen dat een Internationaal rijbewijs ook volstaat, maar wij wilden het volgens de officiële regels doen en hebben er één verkregen bij het Department of Motor Traffic. En dit is eigenlijk best makkelijk, het duurt alleen even. Ze zijn namelijk dol op bureaucratie hier in Sri Lanka.

 

Voordat je naar het Department of Motor Traffic gaat, zorg dat je de volgende documenten hebt:

 • Je paspoort (hardcopy).
 • Een kopie van de foto pagina in je paspoort.
 • Een kopie van je Sri Lanka visum in je paspoort.
 • Je Nederlandse rijbewijs (hardcopy).

Je kan kopietjes aan de overkant van de straat maken.


Het is eigenlijk best leuk om naar het Department of Motor Traffic te gaan, want het staat hier vol met Sri Lankanen die hun rijbewijs willen halen. Je ziet veel tuktuks met een grote L voorop wat inhoudt dat dit de les-tuktuks zijn en je ziet mensen pogingen doen tot achteruit inparkeren en leren rijden. Gelukkig hoefden wij dit hier niet te doen en konden we 'gewoon' ons rijbewijs ophalen.

 

Bij aankomst op het terrein, moet je helemaal doorlopen naar achteren en links afslaan na de kantine. Er staan genoeg mensen die je vragen waar je heen gaat en zij zullen je de weg wijzen. En dan begint de bureaucratie. Bij de eerste balie overhandig je bovenstaande documenten en geef je aan dat je een Sri Lankaans rijbewijs wilt om een auto te besturen. Ze checken je documenten, geven je een briefje mee en verwijzen je door naar de volgende balie. Sta niet vreemd te kijken als mensen voorkruipen, dat is blijkbaar heel normaal. Net als in je aura staan. Gepaste afstand bewaren tijdens het wachten, kennen ze ook niet. Afijn. In totaal zijn we bij 7 balies geweest en we hebben eigenlijk geen idee wat er precies bij elke balie gebeurde, maar het is allemaal goed gegaan. Ze hebben een foto gemaakt, vingerafdrukken genomen, kopietjes gemaakt, gevraagd naar ons bloedtype, nog meer kopietjes gemaakt, we moesten betalen, ze hebben stempels gezet en uiteindelijk waren we de trotse eigenaar van een simpel A4-tje wat blijkbaar ons tijdelijke rijbewijs was. Het heeft in totaal een uur geduurd en de kosten waren 1.000 Rupee voor een geldigheid van een maand (voor 2 maanden is het 2.000 Rupee).


learning to drive

Het besturen van een tuktuk hadden we een beetje onderschat. In onze ogen lijkt het een beetje op een scooter dus we dachten dat het rijden niet heel anders zou zijn. Nu is het rijden zelf ook niet heel moeilijk, maar het schakelen is even wennen. Dayan en zijn vriend hebben ons meegenomen naar een parkeerterrein waar Michiel instructies kreeg en een beetje kon oefenen. Na een half uurtje had hij het redelijk onder de knie. Je moet het echt doen om het te leren zeg maar.


price of a tuktuk

Afhankelijk van hoe lang je de tuktuk wilt huren, kan je een prijs afspreken. De normale huurprijs per dag is 20 USD. Maar aangezien wij hem voor 15 dagen huurden, hebben we korting gekregen. Het huren van een tuktuk is niet goedkoop, maar in verhouding ook zeker niet duur. Reizen per bus en/of trein is een stuk goedkoper, maar stiekem ook veel minder leuk. Het fijne aan huren bij Dayan, is de extra service. Hij neemt alle tijd om je instructies te geven, je tuktuk is verzekerd en heeft alle benodigde papieren. En als er onderweg iets gebeurt met de tuktuk, komt hij om je te helpen. Onze tuktuk was nieuw en voorzien van een paar goede boxen. Hij had een servicebeurt gehad en was helemaal klaar voor het avontuur!


don't miss a thing


Commentaren: 45
 • #45

  Ben en Cathy (maandag, 18 november 2019 12:25)

  Sofie reizen met 4 zou ik niet aanraden. Wij waren met 2 en onze bagage en dat was goed te doen. Groetjes Ben

 • #44

  Ben en Cathy (maandag, 18 november 2019 11:32)

  Hallo, wij hebben via jullie site ook bij Dayan een tuktuk gehuurd en kunnen alleen maar positief zijn over deze ervaring! Echt een aanrader, voorzichtig zijn voor de gekke bussen en trucks, defensief rijden en alles komt in orde. Go with the flow.
  Groetjes

 • #43

  Sofie (maandag, 18 november 2019 09:42)

  Is reizen met een gezin van 4 haalbaar in een tuk tuk. Kids zijn 14 en 16.

 • #42

  Eeltje (vrijdag, 13 september 2019 21:22)

  Is de afstand negombo Wilpattu np in 1dag te rijden met een tuktuk?

 • #41

  Hetty (dinsdag, 30 juli 2019 17:54)

  Maakt een tuktuk eigenlijk ook veel lawaai? Ben ik nogal gevoelig voor namelijk.

 • #40

  Lutters (zaterdag, 08 juni 2019 17:08)

  Hoelang doe je er over om bijvoorbeld vanuit negombo naar anuradhapura te rijden met TucTuc?

 • #39

  carla (dinsdag, 29 januari 2019)

  is de tuktuk aleen wa of all risk verzekerd??

 • #38

  Jack (maandag, 14 januari 2019 13:46)

  Wat een leuke berichten allemaal! Ook wij gaan naarri Lanka en met een Tuk Tuk rondreizen. Nu gaan we ook Maps.me als navigatie gebruiken. Vraag me wel af of je, als je van A naar B rijdt, dan via het "auto-symbol, of via het "fiets-symbool"in Maps.me de route moet bepalen. Auto-route is vaak krter, maar lijkt meer grote wegn (gevaarlijker met Tuk Tuk) en Fiets route is misschien meer door mooie omgeving/plaatsjes? Hoor graag wat jullie hebben gedaan , of welk advies jullie hebben om mooie route te plannen.

 • #37

  Bernadette (zaterdag, 01 september 2018 10:35)

  Oja, nav de vraag over de wegen: er is maar 1 weg waar je niet op kan met tuktuk en dat is de southern express way E01.
  Alle A wegen, bijv A2 costal road naar zuiden etc zijn normale goede wegen.

 • #36

  Bernadette (zaterdag, 01 september 2018 10:29)

  Wij zijn gisteren terug gekomen uit Sri Lanka en het was fantastisch! Erg leuk om zelf met de tuktuk rond te reizen. Het eerste stuk negombo tot aan Galle / Mirissa is wel erg druk en bijna nonstop bebouwd met kleine shops en huisjes , maar daarna wordt het onderweg ook rustiger en met meer natuur om naar te kijken. Ter info voor mensen die nog gaan: Wij hebben de volgende route afgelegd in 19 dagen, 18 nachten.
  Colombo 1n - Weligama 2n (vlakbij mirissa, vanuit daar dagje naar galle) - Tissamaharana 2n (onderweg blowhole, volgende dag Yala bezocht) - Ella 2n (onderweg naar Ella watervallen en buduruwagala; eind v dag little adams peak en 9 arche bridge, volgende dag liptons seat ) - Kandy 2n - Sigirya 2n (onderweg hiernaartoe Dambulla & spice gardens) vanuit hier ook Kaudulla (olifanten gathering in juli/aug) - trincomallee 3n - anuradhapura 2n (op dag van aankomst eind v middag mihintale) - Kalpitya 2n - avondvlucht terug.

  Tot aan Galle/Mirissa schiet het door de verkeersdrukte niet heel hard op maar kan ook liggen aan dat we nog moesten wennen. Ca 30-35km/u. Op de andere lange stukken kan je zeker 40 km/u en als t rustig is en je zit geen politie gebben we ook stukken 50-60 gereden. Rond de 100 km per keer is goed te doen en event iets langer ook. Met even koffie, wat bekijken, lunch ben je al snel 3 - 4 uur aan het rijden. Met name stuk negombo - weligama - tissamaharma waren 2 lange afstanden, de rest niet.
  Wegen zijn erg goed, ook in de bergen. Maps.me is ideaal en hebben we alles mee kunnen vinden. Zorg wel voor voldoende batterij / extra power bank voor mobiel.
  Mijn vriend is 1,94 en ik 1,84 pastte prima!
  Dayan biedt mogelijkheid om tuktuk van ella naar kandy te laten brengen als je met trein wilt.

 • #35

  Daphne (maandag, 06 augustus 2018 21:29)

  Wat een fijne uitleg allemaal! Hebben net onze vlucht geboekt voor in oktober en zijn ons nu aan het oriënteren voor een eigen tuktuk. Weten jullie of dit verstandig is door het hele jaar heen (oktober dus ook?) gezien het feit dat het dan in sommige delen regen seizoen is..

  Daarnaast zouden we graag wel een stukje met de trein doen. Hebben jullie toevallig daar toen iets voor geregeld met de tuktuk?

 • #34

  Michiel (zaterdag, 21 juli 2018 18:38)

  Hoi Bernadette,

  Ik ben zelf 1,85 en het is krap maar zeker te doen. Je kan je benen altijd iets naar buiten zetten.
  Ik zeg doen!!

  Veel plezier alvast!

 • #33

  Bernadette (dinsdag, 03 juli 2018 22:49)

  Wat een gave reis zeg! Ook wij zijn geinspireerd om met tuktuk rondreis te gaan doen (aug), maar mijn vriend is 1.94 ...
  Afke zijn jullie al geweest?
  En Mathilde, hoelang zijn de benen van je vriend :-)
  Lastig om van tevoren te beslissen of het wel/niet haalbaar is

 • #32

  Mathilde (dinsdag, 24 april 2018 18:10)

  Dag Afke, wij zijn nu in Sri Lanka en rijden het land door per tuktuk. Mijn vriend is 1.86 en heeft relatief lange benen. Hij zit wel bijna tegen het dashboard aan maar heeft er geen last van... Het is overigens echt zoooo gaaf om te doen!

 • #31

  Marije (vrijdag, 20 april 2018 15:58)

  Hoi Afke, Ik denk niet dat hij veel ruimte over zal houden.. Ligt er ook een beetje aan of hij hele lange benen heeft. Je hebt niet heel veel ruimte namelijk.

 • #30

  Afke (zondag, 15 april 2018 15:07)

  Wij overwegen ook een tuk tuk te gaan huren maar mijn vriend is 1.90 meter lang, denk je dat dit een probleem is? Bedankt voor je uitgebreide bericht met informatie!

 • #29

  Mathilde (vrijdag, 30 maart 2018 12:42)

  Die gebruikten we in Botswana/ Namibië ook, handige app met echt hele kleine straatjes erop (hadden we nodig ;-))....
  We zullen de groeten zeker doorgeven!

 • #28

  Marije (maandag, 26 maart 2018 09:13)

  Hoi Mathilde, wat een tof vooruitzicht! Zouden zelf ook graag weer gaan. Wij maakten altijd gebruik van Maps.me

  Doe je Dayan de groeten van ons?

 • #27

  Mathilde (vrijdag, 23 maart 2018 12:29)

  Wat een gaaf verhaal! We hebben inmiddels ook contact met hem gehad en gaan het eind april ook doen.
  Een vraag over jullie ervaring: hoe zocht je de route uit? Het lijkt ons het leukst om door de dorpjes te rijden en er zijn vast routes die mooier/ minder mooi zijn... Gebruikten jullie googlemaps or maps.me?

 • #26

  Hendrik (dinsdag, 30 januari 2018 09:43)

  Super leuk inderdaad! Wij hebben ook rondgevraagd en uiteindelijk gehuurd bij www.tuktukrental.com. Zij huren de tuktuks van lokale drivers om hun te helpen en ondersteunen. Daarnaast een ontzettend goede service, beter dan Europese verhuurbedrijven haha. Zou ze zeker aanraden! Groet, Hendrik

 • #25

  Meleny (dinsdag, 15 augustus 2017 11:42)

  Dag Marije,

  Oh, super, dankjewel! Dat slot is een slim idee, er is namelijk 1 dag waarop ik overdag iets ga doen maar me tegelijkertijd verplaats van het ene naar het andere hostel dus de koffer moet mee. Ik kom vanuit Australie dus heb geen andere keus dan dat ding mee te zeulen :-). Dat zeil is ook super!

  Dank voor de reactie!

  Groetjes,

 • #24

  Martin W. (maandag, 14 augustus 2017 11:15)

  Hoi Marije,

  Bedankt voor je reactie. Via Sri Holidays heb ik gehoord dat je een A-rijbewijs nodig hebt, dus dat klopt niet. Gelukkig maar, want wij willen zeker met een tuktuk rondreizen.
  Jammer dat we pas in december gaan.....

 • #23

  Marije (zaterdag, 12 augustus 2017 11:56)

  He Martin!

  Voor de tweede keer naar Sri Lanka? Verliefd geworden op het land? Wij delen deze liefde met je. En om het verder/nogmaals te verkennen met tuktuk is inderdaad waanzinnig leuk. Dit kan gewoon met je B-rijbewijs. Zoals je in het commentaar van Joost leest, kan Dayan je Sri Lankaanse rijbewijs ook al vooraf je regelen. Echter heb je dan wel ook een internationaal rijbewijs nodig.

  Heel veel plezier en laat je weten hoe het was?

 • #22

  Martin W. (zaterdag, 12 augustus 2017 11:47)

  Hoi Marije,
  Wat een geweldig idee! Wij gaan eind dit jaar voor de tweede keer naar Sri Lanka en overwegen nu een tuktuk te huren. Lijkt me super.
  Dat kan met een B-rijbewijs? Ik las ergens dat je een A-rijbewijs nodig hebt.....
  Groetjes,
  Martin

 • #21

  Marije (zondag, 06 augustus 2017 22:59)

  Hoi Thomas,

  Wat super tof dat jullie een tuktuk gaan huren! Krijg je zeker geen spijt van.

  Voor het zelf regelen hadden we geen internationaal rijbewijs nodig.

 • #20

  Thomas (zondag, 06 augustus 2017 22:32)

  Hoi Marije,

  Wat een mooie blog en wat een avontuur!

  Ik en mijn vriendin hebben ook een tuktuk gehuurd voor 27 dagen, we vertrekken in September.

  Een vraagje heb je een internationaal rijbewijs nodig om een tijdelijk rijbewijs te krijgen in sri lanka? Of volstaat een nl rijbewijs plus paspoort?

  Als ik het via iemand van het verhuur bedrijf wil doen, heeft hij namelijk een kopie Ibr en paspoort
  Nodig.

  Ik hoor het graag!

  Groetjes Thomas

 • #19

  Joost (zondag, 30 juli 2017 12:18)

  Hierbij nog even een update van ons avontuur met de tuktuk door Sri Lanka. Wij hebben in totaal 21 dagen een tuktuk gehuurd en het was echt de allerbeste beslissing die wij hebben gemaakt. Dayan heeft alles extreem goed voor elkaar, wat betekend dat al het papierwerk uitstekend geregeld is (verzekering, rijbewijzen etc.). Daarnaast kregen wij een z.g.a.n. tuktuk (slechts 18.000 km op de teller) en een Bajaj RE 4 takt welke echt enorm fijn rijd, veel vermogen heeft en lekker stil en zuinig is. Totaal hebben wij 2.500 km afgelegd en geen één keer pech gehad of stil gestaan. Dit is absoluut de goedkoopste (15 dollar per dag + 0,80 cent per liter benzine waarbij de tuktuk 1 op 25 minimaal rijdt), leukste en beste manier van reizen door Sri Lanka. Het wegennet is trouwens erg goed voor een land in ontwikkeling ;)

  Dayan heeft alles echt heel goed voor elkaar en dat ook tegen de laagste prijs. Wij raden absoluut aan bij hem de tuktuk te huren ook omdat hij nu ervaring heeft met langere verhuur en de Engelse taal goed spreekt. Zorg ervoor dat je voor vertrek een mail stuurt naar Dayan, dan kan hij alvast de rijbewijzen regelen o.b.v. je internationale rijbewijs welke je in Nederland bij de ANWB kunt laten maken. Zie voor zijn mailadres de volgende website: http://www.ceylontusker.com/.

  Wij kunnen met recht zeggen dat we het echte Sri Lanka hebben ontdekt door op allerlei plaatsen te kunnen stoppen en onze eigen route uit te stippelen. Marije ontzettend bedankt, ook namens Dayan, voor je top Blog!

  Groet Joost

 • #18

  Marije (maandag, 17 juli 2017 11:02)

  Hoi Melany,

  Een koffer zal niet heel veel verschil maken met een backpack. Enige 'nadeel' van een koffer in een tuktuk is dat je hem waarschijnlijk niet achter bank kan zetten maar hem dus op of voor de bank moet zetten. Maar dit wil alsnog prima!

  Wij lieten onze backpacks altijd gewoon bij accomodaties staat als we op pad gingen. Wat je zou kunnen doen, is een soort van kettingslot meenemen zodat je de koffer vast kan maken aan de tuktuk als je tijdens het rondrijden ergens wil rondlopen. Je kan de tuktuk ook volledig afsluiten met een zeil waarmee je je koffer uit het zicht onttrekt.

  Groetjes!

 • #17

  Meleny (donderdag, 13 juli 2017 03:39)

  Hi!

  Ik heb al veel van jullie Sri Lankaanse avonturen gelezen en jullie idee om een tuk tuk te huren is echt hilarisch geweldig! Mijn enige twijfel om een tuk tuk te huren ipv een auto is dat ik reis met een koffer en ik deze natuurlijk niet kan achterlaten in de tuk tuk. Hoe zijn jullie ervaringen geweest rondom veiligheid als je de tuk tuk ergens parkeert om een attractie te bezichtigen, en is het veilig genoeg om je koffer achter te laten in je kamer in hostel/motel/guest house?

  Groetjes, x

 • #16

  Joost (donderdag, 06 juli 2017)

  Hi Marije,

  Zojuist gearriveerd en morgen naar dayan voor een tuktuk! We gaan je naam zeker even laten vallen en laten je weten hoe het is gegaan.

  Groet Joost

 • #15

  Marije (maandag, 03 juli 2017 15:16)

  Hoi Joost,

  Wat een zalig vooruitzicht! Sri Lanka is echt één van onze favoriete landen. Zo mooi. Beetje jaloers zijn we wel nu we weer thuis zijn ;)

  Wat betreft de tuktuk, heel wijs besluit. Zo gaaf. Wij denken dat deze oversteek zeker wel te doen is. Geef bij Dayan aan wat je plannen zijn en hij zorgt dat je een tuktuk met power krijgt.

 • #14

  Joost de Korte (maandag, 03 juli 2017 14:14)

  Hallo Marije,

  Wat een fantastische reizen maak je, heb al flink wat mooie verhalen gelezen op je site. Mjn vrouw en ik vertrekken aanstaande woensdag naar Sri Lanka en zijn flink enthousiast geworden van je tuktuk avonturen. We hebben inmiddels ook contact gelegd met Ceylontusker en hopen hier een tuktuk te kunnen huren. We zien dat jullie het bergachtige gedeelte niet per tuktuk hebben afgelegd, is dit wel te doen of eigenlijk niet? Dit betreft voor ons de overbrugging tussen het noorden en het zuiden, dus redelijk essentieel om te weten voordat we een tuktuk huren :). Andere optie is misschien op een motor te huren, maar dat is natuurlijk minder leuk dan een tuktuk!

  Ik hoor graag van je.

  Mvg Joost

 • #13

  Marije (zaterdag, 17 juni 2017 00:23)

  Hoi Anne-Marije,

  Sorry voor de late reactie, we waren even een paar dagen van de radar en bevonden ons op de zoutvlaktes van Bolivia.

  * Volgens mij kan je dit rijbewijs alleen in Colombo regelen, maar 100% zeker weten doe ik het niet. Dayan kan je dit ongetwijfeld vertellen.
  * Wij hebben ons nooit onveilig gevoeld. Sommige plekken waren wat drukker maar daar pas je je snel genoeg op aan.
  * Je kan tussen de reisverhalen van Sri Lanka precies zien waar we geweest zijn en wat de reistijd onderling was.

  Groetjes Marije

 • #12

  Anne-Marije (maandag, 12 juni 2017 14:30)

  owe ja nog een vraagje. Hoeveel km legde jullie gemiddeld per dag af? En hoe lang deed je hierover?

 • #11

  Anne-Marije (maandag, 12 juni 2017 14:28)

  Hoi Marije,

  Wat super gaaf dit! ik was benieuwd welke plekken jullie hebben aangedaan met de tuk tuk in die 15 maanden? Heb je, je altijd veilig gevoeld in de tuk tuk aangezien het verkeer en met namen bussen als een gek rond racen? Kan je een rijbewijs alleen in Colombo regelen?

 • #10

  Diana | Stripe Away (maandag, 12 december 2016 09:20)

  Wat een serieus leuke manier om rond te trekken. Gaat zeker ook op mijn Bucket list komen.

 • #9

  Salt in our Hair – Travel Blog (zondag, 11 december 2016 18:58)

  Vet! We zijn net terug uit Sri Lanka, als we dit hadden geweten hadden we dat denk ik wel gedaan! Al lijkt het me best spannend met het verkeer in sommige steden haha

 • #8

  Emma (dinsdag, 08 november 2016 15:23)

  Hi Marije,

  Super bedankt voor je snelle reactie en duidelijke antwoorden op onze vragen! We weten nog niet precies wanneer we naar Sri Lanka gaan, we zijn nu nog in Laos. Als we bij Dayan gaan boeken (kans zit er dik in), dan zal ik hem zeker de groetjes doen van jullie! :-)

 • #7

  Marije (dinsdag, 08 november 2016 12:42)

  Hoi Emma & Koen,

  Onwijs leuk, gaat jullie Sri Lanka reis zeker onvergetelijk maken! Jullie vragen:
  * Een volle tank brandstof kost ongeveer 760 roepies en je rijdt hier iets van 150 kilometer mee.
  * Parkeren kan eigenlijk altijd bij het guesthouse/hotel. Wij hebben hier nooit problemen mee gehad. De tuktuk heeft ook een stuurslot dus zo snel zal hij niet gejat worden. Je kan Dayan altijd vragen of hij eventueel een extra slot voor je heeft.
  * Een tent mee was nog best een idee haha. Maar nee, dat hebben we niet gedaan. We hebben deze 2 weken zelfs vrij luxe overnachtingen gehad. Was even onze vakantie van het echte backpacken zeg maar.
  * Wij zijn in Colombo gestart en in Negombo geëindigd. Om de tuktuk in Colombo te krijgen, hebben we een kleine vergoeding betaald. We vermoeden dat alles in overleg mogelijk is met Dayan. Hij wil je overal mee helpen en het ophalen van de tuktuk zal waarschijnlijk, tegen een vergoeding, op een andere plek dan Negombo zeker nodig zijn.

  Wanneer gaan jullie? Doe Dayan de groetjes van ons, mocht je bij hem gaat boeken. Hele leuke vent!

 • #6

  Emma (dinsdag, 08 november 2016 07:37)

  Super gaaf zeg! Mijn vriend en ik zijn ook van plan om een tuktuk te huren voor 2 weken. Jullie informatie is echt heel handig, bedankt!

  We hebben nog een aantal vragen, misschien kunnen jullie ons helpen? Hoeveel hebben jullie uitgegeven aan brandstof in 2 weken? We willen graag een kosteninschattig maken. Hoe zit het met parkeren? En met het veilig op slot zetten van de tuktuk? Hebben jullie steeds in hostels geslapen of een tent o.i.d. meegenomen? Zijn jullie bij hetzelfde punt geëindigd als jullie begonnen zijn? Is het ook mogelijk om ergens anders te eindigen en daar de tuktuk in te leveren?

  Zijn nog best veel vragen haha, hoop dat jullie ons kunnen helpen. Alvast super bedankt!

  Groetjes Emma en Koen

 • #5

  Marije (zondag, 06 november 2016 09:44)

  Hoi Vera,

  Sorry voor de verlate reactie. Je berichtje was in onze spam terechtgekomen.. Wat betreft je vragen. De locals proppen zich met gemakt met 5 a 6 in tuktuk (als het niet meer is) maar dit raden we af. Om een beetje comfortabel te kunnen zitten, helemaal tijdens lange afstanden, zouden we met maximaal 3 (inclusief 1 bestuurder) in de tuktuk gaan zitten. Wat betreft het rijbewijs, als je wilt rijden moet je een eigen rijbewijs hebben. Je kan dus niet meer personen 1 rijbewijs halen. Er komt ook een foto op te staan dus hiermee sjoemelen is lastig. De 7 balies hebben ongeveer een uurtje gekost. Valt mee dus!

  Ben je ook van plan een tuktuk te gaan huren in Sri Lanka?

 • #4

  Yvonne (maandag, 31 oktober 2016 20:49)

  Oh wow, wat gaaf dat jullie gewoon in je eigen tuktuk Sri Lanka door hebben gecrosst! Ik vond het echt een geweldig leuk land, kan me voorstellen dat het op deze manier nóg leuker wordt!

 • #3

  Vera (zaterdag, 29 oktober 2016 13:56)

  Wat super leuk! Met hoeveel zou je in zon tuktuk kunnen rondreizen? En als je een rijbewijs in Sri Lanka wil ophalen, moet je dit dan pp doen of zouden meerdere met die vervoersbewijs kunnen rijden? En hoe lang hebben die 7 balies geduurd?

 • #2

  Linda | travellersoftheworld (vrijdag, 28 oktober 2016 16:13)

  Wauw wat een ontzettend gave ervaring dit! Bedankt voor het delen, super leuk

 • #1

  Roelanda (donderdag, 27 oktober 2016 17:24)

  Vet leuk!! Ik houd er van!! Nog veel plezier met het verder reizen en vooral verhalen delen, zodat ik inspiratie kan opdoen ;-) GENIET!!!