Sri Lanka is een land wat het allemaal heeft: wildlife, natuur, stranden, cultuur, lekker eten, vriendelijke mensen, prachtige plekken om te snorkelen/duiken en het is makkelijk bereisbaar. Het staat hoog in onze lijst van favoriete landen! We hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


We hebben nogal wat tijd in Sri Lanka doorgebracht en hebben deze route in 3 rondes afgelegd..

 

Onze eerste trip naar Sri Lanka was om ons visum voor India aan te vragen wat ongeveer 2 weken duurde. We zijn toen gestart in Colombo waar we onze eigen tuktuk geregeld hebben om zelf door Sri Lanka te rijden. Van Colombo zijn we naar het prachtige Galle gereden, waar we het Dutch Fort verkend hebben. Volgende stops waren Kabalana, waar we de vissers op palen gezien hebben, en Tangalla waar we tijd op het strand wilden doorbrengen. Onze tuktuk heeft ons vervolgens naar het Yala National Park gebracht waar we o.a. luipaarden gezien hebben. Een prachtige safari. Aangezien we nog een paar dagen over hadden voor we onze paspoorten met visum terug zouden krijgen, en de rit van Yala naar Colombo te lang was om in één dag te doen, hebben we nog een paar dagen in Hikkaduwa doorgebracht.

 

Na bijna 2 maanden in India, kwamen we terug naar Sri Lanka om een nieuw stukje te ontdekken, samen met familie. We hebben een paar dagen in Colombo doorgebracht en zijn vervolgens doorgereden naar Kandy om de thee plantages en wat tempels te bezichtigen. Ella was de volgende stop en hier hebben we Little Adams Peak bedwongen en de Nine Arch Bridge bewonderd. Een safari in het Udawalawe National Park mocht ook niet ontbreken waar we vele olifanten gespot hebben. 


De laatste dagen werden weer doorgebracht in Colombo waar we afscheid hebben afgenomen van onze familie, weer een tuktuk opgehaald hebben, en zijn begonnen aan deel 3 van onze trip welke ons naar het Noorden van Sri Lanka heeft gebracht.

 

De eerste stop was Anuradhapura, wat een oude stad is bekend om haar tempels. We hebben er een paar bezocht en zijn richting Jaffna vertrokken. Een prachtige plek om flamingo's te spotten en wat een waar Sri Lankaans pareltje is. Hetzelfde kunnen we zeggen van Trincomalee. We hebben hier gesnorkeld en een dolfijnen trip gedaan. En in februari/maart kan je hier walvissen zien! Na Trincomalee, hebben we een paar dagen in Dambulla besteed en o.a. de Golden Temple bezocht en vanaf waar we een tripje richting Lion Rock gemaakt hebben. Vanaf Dambulla zijn we naar Kandy gereden, waar we een paar dagen zijn gebleven alvorens we terug moesten naar Colombo om op ons vliegtuig naar Parijs te stappen.


extra kosten

E-visa Sri Lanka € 32,20 p.p.

Safari Yala National Park € 93,54 voor 2

Safari Udawalawe National Park € 46,75 voor 2


gemiddelde dagbudget

In totaal hebben we 58 dagen in Sri Lanka doorgebracht, verdeeld over twee bezoeken. We hebben niet heel snel gereisd en hadden overal genoeg tijd om de dingen te doen die we wilden doen. Je kan onze route makkelijk in 4 weken, misschien zelfs in 3,5 week doen. 

 

Hoe hebben wij ons geld besteed? Onze reiskosten waren hoger dan gemiddeld omdat we in onze eigen tuktuk rondreden. Als je met het openbaar vervoer reist, ben je een stuk goedkoper uit (maar is het ook minder leuk..) Aangezien we een gedeelte van de tijd met familie gereisd hebben, zijn onze gemiddelde uitgaven niet reëel omdat we het overzicht kwijt zijn geraakt. Daarom kunnen we gemiddelde dagelijkse uitgaven geven. Voor een budget reiziger, moet het makkelijk zijn om Sri Lanka te doen met 4.870 Rupees p.p. (= € 30,-) of zelfs minder.

 

Hopelijk hebben toekomstige Sri Lanka gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to sri lanka


Commentaren: 5
 • #5

  Marjon (dinsdag, 07 januari 2020 23:36)

  Hoihoi! Allereerst super leuke tips en beelden van jullie reis door Sri lanka heb veel inspiratie opgedaan! Wij hebben onze reis net geboekt naar Sri Lanka en gaan voor 34dagen die kant op. Nu las ik in een andere verslag van jullie dat een visum aanvragen heel makkelijk gaat, geldt dit ook voor een verblijf langer dan 30dagen? Of moet je dan wel naar de ambassade?

 • #4

  Michiel (zaterdag, 21 juli 2018 18:55)

  Hoi Erik,

  Wij zijn in 2016 in Sri Lanka geweest en als we nog een keer terug zouden gaan, gaan we zeker nog een keer naar Trincomalee rond februari maart om Walvissen te spotten en de treinreis Kandy - Ella nog willen doen.

  Gr Michiel

 • #3

  Erik (zondag, 01 juli 2018 16:43)

  Wanneer zijn jullie in Sri Lanka geweest? Wat zou je nog een keer willen beleven op het eiland..
  gr Erik

 • #2

  Marije (zaterdag, 17 juni 2017 16:00)

  Wij vonden Yala veel toffer. Meer safari gevoel en meer wilde dieren.

 • #1

  Nienke (zaterdag, 17 juni 2017 15:32)

  Als je moest kiezen zou je dan kiezen voor yala of udawalale ?