tangalle


Tangalle heeft een paar van de mooiste stranden van Sri Lanka. Het zijn brede stranden en het is een populaire vakantie bestemming aan de zuid kust. In de stad zelf vind je een oud Dutch Fort, wat vandaag de dag gebruikt wordt als gevangenis. Het Dutch Fort, Rest House en Court House zijn een paar overgebleven voorbeelden van de Nederlandse architectuur in Tangalle.



how did we get there

De rit van Tangalle naar Kabalana was niet heel bijzonder. We hebben een korte stop gemaakt bij het kleine eiland Makulu Duuwa, wat bekend is van 'Wie is de Mol' en het surfstadje Mirissa.  We zijn rond 11.00 uur vertrokken en onze tuktuk heeft de 60 kilometer in ongeveer 2-3 uur afgelegd.


where to eat & sleep || palm paradise cabanas & villas

We  verbleven bij Palm Paradise Cabanas & Villas, welke gelegen is aan het prachtige Goyambokka strand en wat goed betaalbaar is in vergelijking met de andere resorts nabij. Je hebt veel ruimte rondom de bungalow waardoor het lekker privé voelt. Je wordt alleen zo af en toe gestoord door de apen en de eekhoorntjes. Onze bungalow was het dichtst bij het strand dus we konden vanuit ons bed genieten van de geluiden van de zee. Helaas hadden we nogal pech met het weer. Ongeveer 2 uur na aankomst begon het te regenen en dit heeft aangehouden gedurende de 1,5 dag dat we hier waren. In de paar zeldzame droge momentjes van maximaal een half uur, hebben we een korte wandeling over het strand gemaakt en een duik genomen in het zwembad. We wisten dat Sri Lanka te kampen had met droogte en dat de regen erg welkom was, dus eigenlijk was het goed dat even met bakken uit de hemel kwam.

 

Toen wij er waren, waren de golven onwijs hoog en was het water ruig en het strand erg smal. Dit is totaal anders in december en januari. Het water is dan kalm, er zijn bijna geen golven en het strand is een stuk breder. Misschien moeten we in december nog maar een keer terugkomen om dit te zien, maar we vonden het er nu al heerlijk.

 

We zijn ook grote fans van het ontbijt, vooral van de yoghurt. De beste die we in maanden gehad hebben. Verder krijg je heerlijk vers fruit, geroosterd brood, eitjes en jam. Een prima begin van de dag! Je kan in het restaurant ook lunchen en dineren en ook dit was smakelijk. 's Ochtends brengen ze je vast op de hoogte van het speciale dagmenu wat bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht voor 1.500 Rupee.

** Je vindt ze op booking.com

Colonial Building || Fort Galle


what to do

Zoals gezegd, hebben wij niet veel gedaan door de regen. Maar normaal is Tangalle één van de beste plekken om aan je kleurtje te werken door de prachtige stranden. Je kunt hier ook enorme zeeschildpadden aan land zien komen gedurende de nacht om hun eieren te leggen. Dit is te zien op Rekawa en Kahandamondara beach. De beste tijd om dit te aanschouwen is van januari t/m juli. 


don't miss a thing


Commentaren: 0