trincomalee


Trincomalee is één van de plekken die ons aangenaam verrast heeft. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, en hadden gelezen over snorkelen bij Pigeon Island, maar deze plek was beter dan we hoopten. Vooral als je in februari/maart in Sri Lanka bent, is dit zeker een bezoek waard want je kan dan met walvissen (!) zwemmen.how did we get there

We zijn om 08.30 uur vertrokken uit Jaffna, hebben nog weer 45 minuten doorgebracht bij Elephants Pass omdat we hier weer een grote groep flamingo's zagen, en arriveerden uiteindelijk om 15.00 uur in Trincomalee. De wegen waren wederom prima en het was een makkelijk ritje van 240 kilometer.


where to eat & to sleep || trinco blu by cinnamon

Nadat we de lobby betreden hadden bij Trinco Blu by Cinnamon, wisten we dat we ons hier wel zouden vermaken. We werden verwelkomd met grote glimlachen en kregen een zalig welkomstdrankje van een speciaal verrijdbaar barretje. Terwijl we genoten van onze sweet lassi en onze handen en gezichten schoon maakten met een heerlijk ruikend handdoekje, deed de receptionist zijn ding en voordat we het wisten stonden we in onze kamer en werd onze bagage gebracht.

 

Onze kamer had een prachtig uitzicht met uitzicht over zowel zwembad als strand. De kamer was licht, fris en zag er erg leuk uit. Het bed was groot en comfortabel, de douche lekker sterk en het kleine balkon was een heerlijk plekje om even te relaxen. Het zwembad is een lekkere plek om af te koelen van de warme Sri Lankaanse dagen en de zonbedjes liggen heerlijk en zijn perfect om aan je kleurtje te werken. Helaas was de zee te ruig om in te zwemmen terwijl wij er waren maar het strand is schoon en leuk voor een strandwandeling.

 

We hadden full board tijdens ons verblijf wat inhoudt dat ontbijt, lunch en diner waren ingegrepen. En hier hebben we volop van genoten. Er is een groot buffet waar je alles kunt krijgen wat je maar wilt. We hebben zo veel gegeten hier! Het was onmogelijk om je bordje slechts één keer te vullen. Ze hebben een grote variatie in Westers en lokaal eten en de kleine voorgerechten waren zo lekker! Maar dat gold voor alles.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

We zijn in Trincomalee op twee tripjes geweest: dolfijnen spotten en we hebben gesnorkeld bij Pigeon Islands. En beide waren zeker de moeite waard.

DOLPHIN (& WHALE) WATCHING

In de maanden februari en maart, ga je niet alleen dolfijnen spotten, maar heb je bijna 100% zekerheid dat je ook walvissen zult zien! Helaas voor ons waren we hier in januari en hebben ze zich niet laten zien. Daarentegen, hebben de dolfijnen dit ruimschoots goedgemaakt. Ze gaven echt een show al springend en spinnend door het water. 'Wow' was een veel gezegd woord deze ochtend. De dolfijnen die we zagen waren spinner dolphins en dat is wat ze doen, rondjes draaien in de lucht. De reden hiervoor? Er wordt gezegd dat het met dominantie te maken heeft, om hun locatie te communiceren, om te jagen of wellicht gewoon omdat ze het leuk vinden. Wij denken dat ze het doen omdat het leuk is en we hebben ook van elke minuut genoten dat deze racemonsters onder en boven het water in de weer waren.

PIGEON ISLAND
Pigeon Island is één van de twee Marine Parks in Sri Lanka. Het is een broedgebied voor rock pigeons maar de aantallen verkleinen en de kraaien nemen het over. We hebben de duiven gezien maar dat was niet de reden waarom we hier waren. Dus we hebben snel onze maskers en snorkels op gedaan en onze hoofden onder water gestoken. En het duurde slechts een paar seconden voor Michiel de eerste black tip reef sharks gespot had! Bij Marije duurde het iets langer maar zij zag ze uiteindelijk ook. En ze waren groot! Een stuk groter dan de exemplaren die we tot dusver gezien hebben in ieder geval. Op een gegeven moment zwommen er 5 om ons heen. Best intimiderend, want het blijven haaien.

 

Naast de haaien zagen we veel schildpadden en andere prachtige vissen. En ondanks dat we dit inmiddels best vaak gezien hebben, blijft het prachtig. Voor het koraal hoef je echter niet heen. Dit is dof, grauw en dood.

We hebben beide trips met Cinnamon Nature Trails gedaan. Dit bedrijf is onderdeel van het Trinco Blu Hotel en je merkt aan alles dat ze liefde hebben voor hun werk en de dieren.

KONESWARAM TEMPLE

Als je in Trincomalee bent dan is een bezoek aan de Koneswatram Tempel ook zeker de moeite waard. Deze tempel is ommuurd door het grootste Nederlandse fort in Sri Lanka, genaamd Fort Frederick en de Hindoe tempel ter ere van de god Shiva heeft een oude historie. 


don't miss a thing


come with us to trincomalee


Commentaren: 0