udawalawe np


De totale oppervlakte van het Udawalawe National Park is bijna 31.000 hectares wat het één van de grootste parken van het eiland maakt. Het is officieel tot Wildlife Sanctuary benoemd in 1972.

 

Udawalawe is hét National Park om te zoeken als je er zeker van wilt zijn om olifanten te zien. Voor zover wij dit kunnen voorspellen, heb je hier zeker 100% kans om ze te zien. En niet van een afstand, maar van heel dichtbij! Als je heel, heel, heel veel geluk hebt kun je hier ook het Sri Lankaanse luipaard zien maar deze kans is klein.how did we get there

Aangezien we geen kaartjes konden bemachtigen voor de treinrit van Ella naar Kandy voor een groep van 7, besloten we een andere ook mooie treinrit te doen van Ella naar Haputale. En deze kaartjes waren gelukkig nog wel makkelijk te bemachtigen. Ook al was de trein vol en konden we niet zitten, was het toch een mooie rit die ongeveer een uurtje duurde. We hadden van tevoren vervoer geregeld en onze minibus stond keurig op ons te wachten bij het treinstation van Haputale. De rit naar Udawalawe duurde vervolgens ongeveer 4. Dit kan je echter sneller doen want onze chauffeur heeft niet de snelste route genomen. We reden door thee plantages en rijstvelden en als je geluk hebt (zoals wij) zie je onderweg al olifanten voordat je park überhaupt betreden hebt.


where to eat & sleep

Reizend met familie, was the Nil Diya Mankada Safari Resort een mooie plek om te verblijven. We hadden 2 aparte kamers met een verbindende deur tussen de kamers. Het park is groen, ze hebben een heerlijk zwembad en het eten is lekker. Het enige nadeel is dat je 's avonds alleen van het buffet kunt eten. Ze hebben dan geen a la carte. En buffet is pas na 19.00 uur geopend wat nogal laat kan zijn als je met kleine kinderen reist.

** Je vindt ze op booking.com


what to do

Er is waarschijnlijk maar één reden waarom mensen naar Udawalawe komen, en dat is om het National Park te bezoeken. Tenminste, dat was voor ons de reden. Aangezien we samen al naar het Yala National Park waren geweest, dachten we al wel een beetje te weten wat we konden verwachten. Nou, Udawalawe is totaal anders. Het is veel makkelijker om olifanten te spotten en het terrein is ook veel beter berijdbaar. Wij vonden het echter ook een stukje minder spannend en het voelde hier niet als een safari, wat in Yala wel het geval was.

 

Meteen aan het begin zagen we al veel pauwen en andere prachtig gekleurde vogels. En het duurde ook niet lang voor we onze eerste olifanten gespot hadden. En ze waren dichtbij! Heel dichtbij! Er is er één met een band om zijn nek die nogal brutaal is. De chauffeurs hebben allemaal een stok bij de hand om hem een tikje op de slurf te kunnen geven om te voorkomen dat deze grote vriend zijn slurf bij de bezoekers in de jeep steekt en probeert eten te jatten. Er lopen hier verder zoveel olifanten rond, dat je op den duur niet eens meer onder de indruk bent.

 

De ronde die je rijdt is vrij klein dus je hebt constant andere olifanten in het vizier. Het grote verschil met het Yala National Park is dat Udawalawe veel kleiner is en minder variëteit in dieren heeft. Het is daarentegen wel een stuk goedkoper. We betaalden 4.000 Rupees voor een jeep (wat nog best goedkoper kan want deze jeep is via ons luxe resort geregeld en daardoor vaak duurder), de entree bedraagt 1.960 Rupees voor volwassenen, kinderen zijn gratis tot een bepaalde leeftijd en daarna betaal je slechts de helft tot een bepaalde leeftijd.


don't miss a thing


come with us to udawalawe national park


Commentaren: 0