koh yao noi & yai


Na het lezen van de blog, en het zien van de foto’s, van de meiden van Meet You at the Bridge, wisten we dat we hier heen wilden. Deze eilanden zijn de creme de la creme als het op eilanden aankomt in onze ogen en dit wilden we met onze eigen ogen zien. Helaas hadden wij de ‘pech’ dat we hier waren in Augustus en dat het dan nog regenseizoen is. Omdat het water door de wind nogal ruig is, is het niet zo blauw en helder als tijdens het droge seizoen. En helaas hebben wij nogal wat regen en wind gehad tijdens ons bezoek. Maar ondanks dit, denken we nog steeds dat deze eilanden zeker aan je bucketlist toegevoegd moeten worden. Regen of geen regen.how did we get there

We zijn gestart op Koh Yao Noi. Onze boottrip hadden we al in Koh lanta geregeld en dit was inclusief pickup van het hotel en vervoer naar de Nopparat Thara Ferry Pier vlakbij Ao Nang. Een enkeltje met de speedboot kost 500 Bath p.p. en de transfer heeft ons 350 Ringgit p.p. gekost. We hebben dit alles bij Matcha Tours geregeld maar dit kan ongetwijfeld bij meerder bureautjes op het eiland.

 

Aangekomen in Koh Yao Noi schrokken we nogal van de prijs voor een taxi: 400 Bath p.p. Maar dit is blijkbaar de prijs om in het paradijs te komen.. Het resort is alleen bereikbaar per jeep Andere resorts zijn makkelijker te bereiken en dus goedkoper.

 

Van Koh Yao Noi naar Koh Yao Yai moesten we eerst de schandalig dure taxi weer nemen om terug te komen bij de haven. Vanaf hier konden we de oversteek maken met een longtailboat wat 200 Bath totaal kost. En 20 minuutjes later konden we voet aan wal zetten op de Baan Chong Lat Pier.

 

Ook hier was een taxi weer schandalig duur en hier waren we eigenlijk wel een beetje klaar mee. Kwestie van vraag en aanbod, maar hier wilden we niet meer aan mee werken. De oplossing: een scooter huren! Dit koste ‘slechts’ 300 Bath en was daarmee goedkoper dan een taxi heen en terug. Met z’n tweeën inclusief twee backpacks en twee backpacks kwamen we bepakt en bezakt bij het resort aan.


where to eat & sleep || KOH YAO NOI - PARADISE KOHYAO

What’s in a name? Paradise Resort is echt het paradijs. Het resort is gevestigd in Phang Nga Bay welke beroemd is om haar unieke limestone rotsformaties welke een waanzinnig uitzicht bieden als je op het strand ligt. Het is een afgelegen toevluchtsoord met prachtige groene tuinen, waar het oog voor detail onwijs is, het strand witter dan wit, het water blauwer dan blauw, het eten erg goed en de studio meer dan fantastisch. Door de vele ramen en het kleurgebruik is de kamer licht en fris en we hadden een prachtig uitzicht op het groen. Maar het allermooiste aan ons verblijf in deze studio, was de jacuzzi. Terwijl we lagen te relaxen in bad, openden we de enorme luiken en konden we dubbel genieten. Er vliegen zelfs hornbills voorbij!

** Je vindt ze op booking.com
WHERE TO EAT & SLEEP || KOH YAO YAI - YAO YAI BEACH RESORT

De Nederlandse eigenaar is één van de pioniers die ooit een resort begonnen is op het eiland, en tijdens ons verblijf was hij druk bezig met renoveren en bouwen. En ondanks dat het nog in opbouw was, zag het er prachtig uit. Hij zit aan het beste strand van het eiland en de kamers zijn ruim met en ienemienie zwembadje op het terras. Sommige bungalows krijgen zelfs een jacuzzi op het strand met waanzinnig uitzicht over het water. De tuin is groen, het strand is wit en het water blauw. Wat heb je verder nog nodig? Het eten is heerlijk en ze gebruiken volgens eigen zeggen alleen de beste ingrediënten. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan alles en een paar dagen heerlijk te relaxen!

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Wat moet je doen op 2 van de mooiste eilanden van Thailand? Wat dacht je van genieten van het heerlijke sfeertje, de prachtige stranden, het blauwe water, lekker gaan snorkelen, een dagje rondrijden op de scooter en op zoek gaan naar geheime stranden? Zeker de moeite van het bezoeken waard!


don't miss a thing


come with us to koh yao noi & yai


Commentaren: 0