krabi


Krabi town en Ao Nang bestaan uit straten gevuld met toeristen winkeltjes, restaurants en kleine reisbureaus. Naast dit, is er eigenlijk weinig te beleven. De omgeving daarentegen is werkelijk prachtig en vanuit hier zijn vele mooie, weinig bezochte eilanden te bezoeken.how did we get there

We hebben er voor gekozen om naar Thailand te vliegen, om verschillende redenen. Bij binnenkomst per vliegtuig krijg je automatisch een visum voor 30 dagen. Kom je per land of water, zijn dit er slechts 15. Dit gaf ons iets meer tijd om het Zuiden te verkennen. Daarnaast bleek het veel makkelijker en sneller te zien. Kosten technisch maakte het ook weinig verschil.

 

Onze trip naar Thailand startte in Georgetown vanwaar we de bus naar Kuala Lumpur genomen. Vliegen vanaf Kuala Lumpur bleek namelijk een stuk goedkoper. En omdat we de nachtbus konden nemen scheelde dit ook nog weer eens de kosten van een overnachting. We hebben een busticket gekocht bij het Komtar Busstation waar we ook opgepikt werken. We zijn ’s avonds om 23.00 uur vertrokken en kwamen ’s ochtends om 05.00 uur aan op Kuala Lumpur Sentral (kosten 36 Ringgit p.p.) Vanaf hier kan je de trein nemen maar dit is aanzienlijk duurder dan de bus (55 Ringgit tegen 10 Ringgit p.p.) Je kan wel raden wat wij gedaan hebben.

 

Aangekomen op het vliegveld van Krabi zijn met een krakkemikkige en overvolle bus naar Ao nang gereden. De kosten waren 150 Baht p.p. en we werden bij ons hotel afgezet. Deze transfer regel je net buiten het vliegveld.


where to eat

We hebben eigenlijk niet echt een favoriete plek om te eten in Krabi. We hebben wel geleerd dat je beter geen pizza kunt bestellen bij een Thai/Indisch restaurant. Het kan je een kies kosten! En omdat ontbijt niet inbegrepen was bij ons hotel, hebben we ons ’s ochtends te goed gedaan aan yoghurt en tosties van de 7/11. Grote fans hier!

WHERE TO SLEEP

Wij hadden vooraf een kamer geboekt bij het O2 Boutique Hotel, en dit was prima! De eigenaar is Italiaans en praat met een grappig accent. De kamers zijn ruim met enorme bedden. Goede airco, fijne douche, kleine koelkast in de kamer en een fijn zwembad. Het hotel ligt een beetje buiten de stad maar ze hebben een shuttle service die je 2x per dag naar het strand en/of de stad brengt en je ook weer ophaalt. Ook kan je hier een scooter huren of gratis gebruik maken van de fietsen.
** Je vindt het O2 Boutique Hotel op booking.com

Als je de tijd hebt, is een overnachting op Railey Beach ook zeker een aanrader!what to do

Er zijn veel leuke dingen te doen, in en rondom Krabi. Onze favoriet was de hike naar Dragon Crest, 20 kilometer buiten Ao Nang. Dit is een fantastisch mooi uitkijkpunt waar je kan staan, of zitten, op een overhangende rots. Heel gaaf! De hike duurt ongeveer 2 uur en kost je wat zweetdruppels, maar is goed te doen. En het is het zo waard. Hoe kom je hier? Zoek het Amari Vogue Resort op maps.me, rijd iets verder en dan kom je bij de start. Je moet je even inschrijven voor je van start kan en ze laten je niet meer naar boven gaan na 16.00 uur want je wilt dit niet in het donker doen. En het mooiste van alles, het is gewoon gratis!

 

Krabi staat bekend om haar prachtige Railay Beach. Je kan hier met longtailboat komen en dit kost je 100 Baht p.p. Neem zelf wat eten en drinken mee want veel restaurantjes zitten hier niet en de paar die er zitten, zijn niet goedkoop. Het strand is prachtig maar wel erg druk. De rotsen die uit het water steken vormen een prachtig contrast met de blauwe zee en het witte strand. Een fotogeniek plekje. Je kan ook omhoogklimmen naar een viewpoint, maar hier heb je wel schoenen voor nodig. Wij hebben omhooggekeken en besloten het er niet op te wagen op onze slippers. 

 

We hebben de 1237 treden bedwongen die leiden naar het uitkijkpunt bij de Tiger Cave Temple. Wij hebben er een half uur over gedaan en ook hier weer de nodige zweetdruppels verloren. Maar ook dit keer was het de inspanning zeker waard. Wij zijn omhoog gegaan om de zonsondergang te bekijken maar helaas was deze niet heel mooi. Het uitzicht maakt het echter meer dan goed. We hebben ons na afloop naar beneden gehaast want we wilden voor het donker terug zijn. Neem voor de zekerheid een zaklamp mee of zorg dat je telefoon voldoende stroom heeft want je wilt hier niet in het donker afdalen. En pas op voor de apen want deze brutale vlegels jatten van je.

 

Andere mooie plekjes zijn de Emerald Pool en Spring Waterfall. Wij hebben deze echter overgeslagen omdat ze ten eerste nogal ver buiten de stad lagen en ten tweede omdat het veel geregend had en de kans op bruin water erg groot was i.p.v. prachtig turquoise. 


don't miss a thing


come with us to krabi


Commentaren: 1
  • #1

    Pa (dinsdag, 06 september 2016 11:15)

    Jaloers makende foto"s Prachtig