lijstjes maken


We kunnen inmiddels wel een lijst maken om alle verschillende lijstjes op bij te houden. Gelukkig hebben we ook al veel lijstjes afgewerkt  en dus kunnen doen wat het leukst is aan lijstjes: afvinken!

BANKAFSCHRIFTEN
Bankafschriften fungeren als een handige eerste lijst: wat moet je allemaal stopzetten?! De huur, elektriciteit, tv, sportschool, verzekeringen,  telefoonabonnementen: alles is stopgezet per september. Nu maar hopen dat de reis gewoon door gaat zoals gepland! ;)

VERZEKERING
De moeilijkheid in de voorbereidingen leek hem te gaan zitten in het uitschrijven bij de gemeente en het regelen van de (reis)verzekering. Aangezien wij langer dan 8 maanden in het buitenland gaan verblijven, moeten wij ons uitschrijven bij de gemeente en mogen wij niet meer verzekerd zijn bij de standaard zorgverzekering. Op internet kwamen we allemaal verhalen tegen dat dit veel moeilijkheden bij mensen opleverde. Gelukkig gaat het bij ons tot dusver vlekkeloos. Wij hebben al onze huidige verzekeringen afgesloten via Vrieling Adviesgroep en via hun hebben we een uitgebreide Globetrotter verzekering afgesloten.  

 

En ook de gemeente lijkt gewoon mee te werken... We zijn hier geweest voor het uitschrijven maar dit kan pas een week voor vertrek. Wel hebben we een verklaring gekregen dat we voornemens zijn ons uit te schrijven welke we eventueel aan de verzekering kunnen overhandigen. Echter blijkt dit niet nodig bij onze verzekeraar: Zilveren Kruis Achmea. We konden ons gewoon online uitschrijven. Weer een paar vinkjes!

VISUMS
Ook het lijstje van de visums kan de prullenbak in. Tijdens het uitzoeken kwamen we een handige site tegen en zo ontdekten we al snel dat we vanuit Nederland niks hoeven te regelen. We hebben alleen voor India en Myanmar vooraf een visum nodig maar dit kunnen we in Sri Lanka of online regelen. Check!

INENTINGEN
En dan datgeen waar Marije de grootste hekel aan heeft: inentingen! Gelukkig hebben we al de nodige prikken gehaald voor onze vorige reizen (Hepatitis A+B en DTP) maar toch hadden we er nog twee te gaan: Gele koorts en Buiktyfus. Deze hebben we zojuist gekregen... Die hel gelukkig ook weer gehad (en overleeft). Wil je weten welke inentingen je nodig hebt? Check dan dit kaartje!

Het laatste puntje wat nog vervelend kan worden is de tandarts maar daar denken we nog even niet aan. Verder hebben we eigenlijk alleen nog maar leuke dingen op het lijstje staan zoals avondjes/weekendjes plannen met familie en vrienden, inkopen doen voor de reis en vooral nog even heel hard genieten van alles en iedereen!


Commentaren: 2
 • #2

  Marije (woensdag, 02 september 2015 14:21)

  He Suuz,

  We zijn vorige week bij het gemeentehuis voor onze nieuwe paspoorten en het overschrijven van woonadres (we wonen de laatste weken bij mijn ouders) en hebben meteen nogmaals navraag gedaan wat betreft het uitschrijven. Dit levert voor ons geen probleem op. We hebben de verklaring al meegekregen en hoeven deze alleen nog maar te voorzien van een datum en onze handtekening. We leveren deze de vrijdag voor vertrek in, en dan is alles geregeld. Ook het niet hebben van een vast adres in het buitenland was geen probleem. Hier heeft ze gewoon ingevuld dat deze onbekend is...

 • #1

  Suuz (maandag, 24 augustus 2015)

  Uitschrijven uit de gemeente, zonder nieuw adres, kon dat gewoon? Hebben jullie wel nog een administratief (post)adres in Nederland?
  Wij hebben heel veel problemen daar mee gehad in België en ik vroeg me altijd al af hoe andere "long-term-travelers" dat deden.
  Als we ons willen uitschrijven bij de gemeente, moét je namelijk een nieuw adres opgeven. Enkel een postadres is ook niet mogelijk, je bent verplicht om ergens écht ingeschreven te staan (en te wonen, ze komen dat letterlijk controleren). Als je je bij de gemeente uitschrijft zonder nieuw adres, wordt je na een tijdje uitgeschreven uit België en ben je op papier eigenlijk "dood". Alles wordt dus van je "gewist", verzekering, bankgegevens etc. Heel lastig en naar. Terug inschrijven wordt dan ook erg moeilijk.
  We hebben alle opties bekeken, hebben zelfs naar Brussel gebeld, maar ook zei zeiden dat er voor onze situatie geen oplossing is (ze noemden het zelf zelfs een gat in de wet). Uiteindelijk hebben we het grote geluk gehad dat wij ons mochten inschrijven bij mijn schoonmoeder, maar ook dit is natuurlijk niet de ideale oplossing. Ik ben zeer benieuwd hoe dat zit in NL!