onze musthaves


Eerlijk is eerlijk, je kan op reis alleen meenemen wat je kan dragen. En een backpack is redelijk vol te stouwen, maar het houdt ergens op. Aangezien wij zowel Azië als Zuid Amerika gaan bezoeken, en te maken krijgen met alle jaargetijden, moeten we zowel luchtige shirtjes als een warme jas meedragen. Vooral dat laatste neemt nogal wat ruime in. Daarom hebben we van tevoren goed na moeten denken over wat we meenemen en wat niet in verband met de beperkte ruimte. Er waren wat twijfels over een paar dingen die we meegenomen hebben, maar die twijfel is nu volledig weggenomen.

 

#1 PACSAFE
Je zult tijdens je reis ongetwijfeld vraagtekens zetten bij de veiligheid van je spullen op je kamer. Je leest regelmatig verhalen over diefstal door (schoonmaak)personeel van geld of andere kostbare items. Sommige kamers hebben een kluisje maar wij hebben o.a. onze MacBook mee, en deze past hier niet in. En om alles nou constant mee te slepen is niet handig en ook niet perse veilig. Wij zijn daarom onwijs blij dat we een Pacsafe meegenomen hebben. Je hebt verschillende varianten maar wij hebben een hoes meegenomen. 

 

Het unieke aan deze hoes is dat hij aan de binnenkant voorzien is van een gaaswerk waardoor de tas niet open te snijden is. Tevens is de tas waterdicht. We bevestigen de hoes aan iets wat vast zit aan de vloer of muur en laten onze MacBook, paspoorten en overige kostbaarheden waar we ook zijn met een gerust hart achter in de kamer.

www.pacsafe.com

 

#2 MULTI OPLADER
We slepen heel wat elektrische apparaten mee: telefoons, e-readers, fotocamera, actiecamera. En het komt nogal eens voor dat meerdere apparaten intensief gebruikt zijn op een dag, allemaal opgeladen moeten worden, en er maar één stopcontact aanwezig is. We maken dan dankbaar gebruik van onze multi-oplader. Wij hebben de variant met USB-poorten maar ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Zeker een handigheidje om eens naar te kijken voor je op reis gaat!

#3 IKEA KLEDINGHOEZEN
In ons fantastische filmpje, Packing like a pro, zie je hoe we onze spullen opbergen in verschillende kleine hoesjes. Je kan ook gebruik maken van plastic tasjes o.i.d. maar wij vinden deze opberghoezen toch wel ideaal. Je kunt je backpack efficiënter inpakken, je verfrommelt je kleren een stuk minder en je pakt makkelijker iets wat onderin je backpack zit. Extra voordeel aan de hoesjes is dat ze doorzichtig zijn aan de bovenkant (je kan dus zien wat er in zit) en als je vergeet om je regenhoes over je backpack te doen bij een fikse bui, blijven je spullen toch droog!

#4 LAKENZAK & MUSKIETENNET
Ongeacht wat voor type backpacker je bent, je zult sowieso te maken krijgen met beddengoed wat toch niet helemaal schoon lijkt/is en kamers zonder muskietennet maar waar toch zeker muggen en/of ander ongedierte aanwezig zijn. Wij zweren bij deze twee items! We zijn een maand onderweg, wisselen tussen shabby en wat luxere kamers, en hebben in de verschillende categorieën dankbaar gebruik gemaakt van beide.

#5 HAMAMDOEK OF GROTE SHAWL

Ideaal voor meerdere gebruiksmomenten maar vooral handig om mee te nemen in je daybag. Buschauffeurs denken passagiers er een groot genoegen mee te doen om de airco op standje vrieskist te zetten, terwijl je net uit de hitte stapt in je korte broek en t-shirt. Dan kan een busreis lang duren. Een hamamdoek of shawl kan dan prima als dekentje functioneren! Maar ook tijdens tempelbezoeken is één van de twee handig om je schouders of blote benen te bedekken. Tevens handig als badlaken voor op het strand of wanneer (schone) handdoeken ontbreken op je kamer.

 

#6 STOP WASBAK

Het klinkt als een advies van je moeder waarbij je ‘ja mam’ zegt, maar je ondertussen afvraagt wat je met zo’n onzinnig ding moet op reis. Geloof ons, het is handig! Je hebt van die grote rubber gevallen (check je kampeerwinkel) die op elke gootsteen passen. Ideaal om je biertjes (of ander drinken) koel te houden als er geen koelkast aanwezig is. Of om je kleren even te laten weken voor een handwasje. Het neemt weinig ruimte in, kost niks, en is toch stiekem best handig!

 

#7 LEATHERMAN

Niet alleen een mooi zakmes voor echte mannen, maar ook zeker een handige tool voor op reis. Naast de handige flesopener, is hij perfect te gebruiken om die zojuist op de markt gekochte ananas te snijden. Ook zit er een schroevendraaier op, kan je er mee knippen, meten, knijpen, zagen en vijlen. En hij roest niet!

 

INPAKLIJST

Onze volledige inpaklijst check je hier! Iemand nog andere handige tips?


Commentaren: 0