vliegtickets


We hebben inmiddels al heel wat vliegtickets geboekt en hierdoor de nodige ervaring opgedaan met hoe je dit het beste kunt aanpakken. Onze tips!

COOKIES UITSCHAKELEN/VERWIJDEREN
Vaak kijk je al een paar keer op verschillende vergelijkingssites om te kijken wat de prijzen van vliegtickets zijn en of ze veranderen. Wij hebben vaak gezien dat prijzen oplopen. Heel irritant! Het is nooit bewezen, voor zover wij weten, maar dit kan te maken hebben met de cookies. Verwijder deze dus als je weer gaat kijken. Baat het niet dan schaadt het niet!

 

'S NACHTS BOEKEN

Er wordt gezegd dat het ook een verschil kan maken in de prijs als je 's nachts boekt. Wij hebben dit verschil nooit ervaren, maar het is het proberen waard.

 

WEES FLEXIBEL

Er kan een groot verschil zitten tussen de verschillende dagen om te vliegen. Wij proberen al zo flexibel mogelijk te zijn om de goedkoopste prijs te krijgen. Check dus verschillende dagen, kan aanzienlijk schelen! Ook kan het een heel verschil maken als je flexibel bent in je vertrekplaats. Zo kostte een vliegticket van Penang (Maleisië) naar Phuket (Thailand) bijna 2x zoveel als vliegen vanaf Kuala Lumpur (Maleisië) naar Phuket. Wij hebben besloten om vanaf Penang een bus te nemen naar Kuala Lumpur, en dus vanaf daar te vliegen. 

 

Ook bij het boeken van onze vlucht van Colombo (Sri Lanka) naar Sao Paolo (Brazilië) hebben we verschillende mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk bleek dat vliegen via Parijs of Amsterdam het goedkoopst was in plaats van een directe vlucht. Speel hier dus een beetje mee. Kost wat tijd maar het kan je veel geld besparen! Ook kan het los boeken van de tickets in plaats van de aangegeven deal geld schelen.

 

BAGAGE INCHECKEN

Wat hebben we er altijd de balen van als er extra bijbetaald moet worden voor ruimbagage. Dit komt vooral veel voor bij de vluchten van AirAsia. Je kan tijdens het boeken aangegeven of je een pakket wilt nemen om de bagage mee te boeken. Doe dit niet! Later kan je apart aangeven hoeveel stuks en kg je wilt bijboeken, dit is goedkoper dan een pakket. Ook kan het hierbij lonen om als je met meerdere personen reist, bagage samen te voegen. Wij hebben vaak 1 backpack van 25 kg ingecheckt (dit is goedkoper dan 2 x een backpack van 15 kg), en de andere zo klein mogelijk gemaakt met lichte bagage, en deze meegenomen als handbagage. Het is helemaal voordelig als je goed bent in licht reizen, dan hoef je helemaal geen extra ruimbagage in the checken.

 

WANNEER BOEKEN?
Ook hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Wij hebben zelf ervaren dat echt last minute boeken niet goedkoper is. Wij kwamen hiermee vaak duurder uit zelfs. Volgens onderzoeken van zowel Skyscanner als Momondo, kan je het beste 8 weken voor de dag van vertrek boeken.

 

KIJK OP VERSCHILLENDE VERGELIJKINGSSITES
Wij hebben de afgelopen maanden vooral gebruik gemaakt van skyscanner. Hier vonden we voor Azië vaak de goedkoopste vliegtickets. En dan was het vaak nog weer goedkoper als we het rechtstreeks via de site van de maatschappij zelf boekten. AirAsia kwam hierbij vaak als goedkoopste uit de bus. Onlangs wees iemand ons echter op momondo. En wat blijkt, vaak vinden we hier nog weer goedkopere vliegtickets! Zeker de moeite waard om ook hier een kijkje te nemen dus. Mocht blijken dat je tickets via momondo het goedkoopst zijn, zouden wij het waarderen als je je tickets via onderstaande banner boekt. Wij krijgen dan namelijk een beloning van Momondo voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Kost jou niks, en je doet ons er een groot plezier mee!

VERANDER DE TAAL

Het heeft ons meer dan € 100,- p.p. op een ticket gescheeld door de taal/land in te stellen op Duitsland. Check wel de voorwaarden even goed, want maatschappijen kunnen je hierom weigeren.


Commentaren: 0